Η NASA δημιουργεί ανεξάρτητη ομάδα για τη μελέτη των ανεξήγητων θεάσεων UFO

Η NASA δημιουργεί ανεξάρτητη ομάδα για τη μελέτη των ανεξήγητων θεάσεων UFO Facebook Twitter
0

Η NASA ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη πως συστήνει μια ανεξάρτητη ομάδα η οποία θα διαπιστώσει πόση πληροφορία είναι δημοσίως διαθέσιμη για το ζήτημα των UAP (Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα) και πόση είναι απαραίτητη για την κατανόηση των ανεξήγητων αυτών θεαμάτων.

Οι ειδικοί θα αξιολογήσουν ακόμη πώς να αξιοποιήσουν καλύτερα όλη αυτήν την πληροφόρηση στο μέλλον. 

Ο επικεφαλής της επιστημονικής αποστολής, Τόμας Ζουρμπούχεν αναγνώρισε πως η μέινστριμ επιστημονική κοινότητα ίσως δει το εγχείρημα της NASA στο αμφιλεγόμενο αυτό θέμα ως «κάποιου είδους ξεπούλημα», ωστόσο, ο ίδιος διαφωνεί σθεναρά με αυτό. 

«Δεν αποφεύγουμε τον κίνδυνο για τη φήμη μας» ανέφερε ο Ζουρμπούχεν κατά τη διάρκεια του webcast της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. «Η ισχυρή μας πεποίθηση είναι πως η μεγαλύτερη πρόκληση για αυτά τα θέματα είναι η φτωχή βάση δεδομένων». 

Η NASA θεωρεί αυτό ως το πρώτο βήμα στην προσπάθεια εξήγησης των μυστηριωδών θεαμάτων στον ουρανό ή των ανεξήγητων ουράνιων φαινομένων. 

Η έρευνα θα αρχίσει αυτό το φθινόπωρο, θα έχει διάρκεια εννέα μηνών και κόστος όχι άνω των 100.000 δολαρίων. Θα είναι παντελώς ανοιχτή, χωρίς τη χρήση απόρρητων στρατιωτικών δεδομένων. 

Επικεφαλής της έρευνας θα είναι ο αστροφυσικός Ντέβιντ Σπέργκελ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημείωσε πως το μόνο δεδομένο με το οποίο ξεκινά η έρευνα είναι πως τα «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP) πιθανότατα θα έχουν πολλές εξηγήσεις. 

«Πρέπει να προσεγγίσουμε όλα αυτά τα ερωτήματα με μια αίσθηση μετριοφροσύνης. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου ως κοσμολόγος. Μπορώ να σας πω πως δεν ξέρουμε τι αποτελεί πάνω από το 95% του σύμπαντος. Οπότε υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε» πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται πως, πριν από ένα μήνα, το Πεντάγωνο δεσμεύτηκε να εξακριβώσει την προέλευση αυτών που η κυβέρνηση αποκαλεί «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP), στην πρώτη δημόσια κατάθεση στο Κογκρέσο εδώ και 50 χρόνια για αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα που είναι γνωστότερα με την ονομασία UFO ή ΑΤΙΑ.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο: Επίτευγμα ή μέσο χειραγώγησης; 

Tech & Science / Τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο: Επίτευγμα ή μέσο χειραγώγησης; 

O επιστήμονας που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο και καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών, Γιώργος Παξινός, περιγράφει τις ελπίδες και τους κινδύνους από την πρώτη εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο από τη Neuralink.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
20 χρόνια Facebook: Τα social media είναι πιο δημοφιλή από ποτέ, τα κοινωνικά δίκτυα όμως πεθαίνουν

Social Media / 20 χρόνια Facebook: Τα social media είναι πιο δημοφιλή από ποτέ, τα κοινωνικά δίκτυα όμως πεθαίνουν

Το είδος της κοινωνικής δικτύωσης στην οποία πρωτοστάτησε το Facebook πλέον εξαφανίζεται καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν τον διάλογο στις ανοιχτές πλατφόρμες και αποσύρονται σε ιδιωτικές ομάδες.
NEWSROOM