Η Google φρενάρει το «autoplay» και μαθαίνει το Chrome να σέβεται τις συνήθειές μας

Η Google φρενάρει το «autoplay» και μαθαίνει το Chrome να σέβεται τις συνήθειές μας Facebook Twitter
0

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το τελευταίο update του Chrome θα εμποδίζει την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο και ήχου. Η νέα ενημέρωση θα φέρει σταδιακά αυτήν την αλλαγή αφού πρώτα ο Chrome μπορέσει να μάθει τις συνήθειες περιήγησης και τις προτιμήσεις των χρηστών.

Για πολλούς, το Chrome είναι κάτι παραπάνω από ένα πρόγραμμα περιήγησης - είναι επίσης τηλεόραση, τηλέφωνο, ραδιόφωνο ακόμη και jukebox για ένα εξελιγμένο και ευρύ φάσμα πολυμέσων που μπορεί να προσφέρει ο ιστός.

Την ίδια στιγμή, σε πολλούς από εμάς δεν μας αρέσει η τακτική του Chrome, όταν κλικάρουμε έναν σύνδεσμο, βρισκόμαστε σε έναν νέο ιστότοπο και αυτόματα ξεκινά να παίζει ένας ήχος ή βίντεο από το πουθενά. Στην πραγματικότητα, στην τελευταία ενημέρωση του Chrome ένας σημαντικός αριθμός αυτόματων αναπαραγωγών βρίσκεται μπλοκαρισμένη. Και αυτός είναι ο λόγος που η Google ανακοινώνει μέσω του blog της μια νέα πολιτική στην επιφάνεια εργασίας του Chrome, βάσει της οποίας θα αποκλείει τα ανεπιθύμητα αυτόματα μηνύματα.

Μόνο που η νέα ενημέρωση θα φέρει σταδιακά αυτήν την αλλαγή σε όλους τους χρήστες, αφού πρώτα το πρόγραμμα περιήγησης καταφέρει να μάθει τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των χρηστών, ώστε να αποφασίσει ποιοι ιστότοποι θα πρέπει να τεθούν σε σίγαση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν στο παρελθόν έχετε παρακολουθήσει βίντεο σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, το Chrome θα θυμάται την επιλογή σας στο μέλλον και θα επιτρέπει στα βίντεο αυτού του ιστότοπου να παίζουν αυτόματα και με ήχο. Βέβαια, για τους νέους χρήστες του Chrome (χωρίς ιστορικό περιήγησης), ο browser θα παρουσιάζει απλά μια λίστα η οποία θα περιέχει χιλιάδες ιστότοπους, στους οποίους η Google διαπίστωσε ότι οι χρήστες συχνά παρακολουθούν βίντεο με ήχο.

«Καθώς περιηγείστε στον Chrοme, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να κάνετε κλικ στο play κάθε τόσο, αλλά γενικά η νέα πολιτική παρεμποδίζει περίπου τα μισά ανεπιθύμητα autoplay, οπότε θα έχετε λιγότερες εκπλήξεις και λιγότερο ανεπιθύμητο θόρυβο όταν φτάνετε για πρώτη φορά σε μια ιστοσελίδα», γράφει ο Τζον Πάλετ, υπεύθυνος διαχείρισης προϊόντων του Google Chrοme.

Kι ενώ η Google προτρέπει τους δημιουργούς να χρησιμοποιούν το autoplay με μέτρο, η νέα ενημέρωση του Chrome υπόσχεται ότι θα επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα με την «εκμάθηση των προτιμήσεων» των χρηστών του. Με αυτόν τον τρόπο, το Chrome θα μπορεί να παρέχει σε μεμονωμένους χρήστες μια «εξατομικευμένη και προβλέψιμη εμπειρία περιήγησης».

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τech & Science / Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τα "παιδιά του epiphysan" είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, εκεί που μία φρικτή επιστήμονας, ανεξέλεγκτη και τυραννική προσπάθησε να ρημάξει τη σεξουαλικότητά τους προς χάριν του (αποναζιστοποιημένου) έθνους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ