Η Google απειλεί να εξαφανίσει τα γαλλικά ΜΜΕ

Η Google απειλεί να εξαφανίσει τα γαλλικά ΜΜΕ Facebook Twitter
2

Η εταιρεία Google ισχυρίζεται ότι θα αφαιρέσει τις συνδέσεις που οδηγούν στις ιστοσελίδες των γαλλικών εφημερίδων από τις λίστες αναζήτησής της, σε περίπτωση που δεν αρθεί ο προτεινόμενος φόρος επί του περιεχομένου που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας.


Με σχετική επιστολή που απέστειλε η Google σε διάφορα υπουργεία της Γαλλίας, ενημέρωσε τους υπουργούς πως πια δεν θα γίνεται αναφορά στις γαλλικές ιστοσελίδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα  Le Figaro.


Ο λόγος είναι ότι οι Γάλλοι εκδότες των εφημερίδων ζήτησαν τον Σεπτέμβριο από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα αναγκάζει τις μηχανές αναζήτησης, κυρίως την Google, να τους πληρώνει, κάθε φορά που ένας χρήστης θα διαβάζει ένα άρθρο κάνοντας κλικ στις ιστοσελίδες τους.


Όπως αναφέρει και η Telegraph και στη Γερμανία πρόκειται να λειτουργήσει με παρόμοιο τρόπο ο ίδιος νόμος γνωστός ως «Lex Google», ο οποίος αναφέρεται στην επέκταση των πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο. Ο γερμανικός νόμος έχει ήδη εγκριθεί από τους υπουργούς από τον Αύγουστο και αναμένεται να ψηφιστεί στο γερμανικό κοινοβούλιο.


Σε κοινή γραμμή πλεύσης κινήθηκε και το Βέλγιο το 2011 όπου ψηφίστηκε παρόμοια νομοθεσία, με αποτέλεσμα δημοφιλείς εφημερίδες, όπως οι Le Soir και La Libre Belgique, να εξαφανιστούν από τις αναζητήσεις της Google.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ