Η Forthnet πάροχος καθολικής υπηρεσίας σταθερής τηλεφωνίας

Η Forthnet πάροχος καθολικής υπηρεσίας σταθερής τηλεφωνίας Facebook Twitter
0

Η Forthnet ανακοινώνει ότι αναδείχθηκε υπερθεματιστής στη σημερινή δημοπρασία της ΕΕΤΤ για την ανάδειξη παρόχου καθολικής υπηρεσίας για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία, για τα επόμενα χρόνια θα εξυπηρετεί, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες, αιτήματα για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, όσο απομακρυσμένο και αν είναι αυτό από υφιστάμενα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.


«Η λύση σταθερής τηλεφωνίας, μέσω satellite broadband, που πρότεινε η Forthnet και έγινε αποδεκτή, μετά από ενδελεχή τεχνικό έλεγχο από την EETT, ήταν πολύ ανταγωνιστικότερη από τις προτάσεις των υπολοίπων παρόχων, που τελικά αποσύρθηκαν από τη διαδικασία της δημοπρασίας. H Forthnet, η εταιρεία που έφερε το internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, απέδειξε ότι οι διαχρονικά καινοτομικές υπηρεσίες μπορούν να δίνουν ανταγωνιστικές λύσεις και να λειτουργούν προς όφελος του συνόλου της αγοράς και του καταναλωτικού κοινού», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων:

Η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε, σήμερα επιτυχώς, τη δημοπρασία για την επιλογή παρόχου που θα αναλάβει, στο πλαίσιο της Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΥ), την παροχή «πρόσβασης σε σταθερές θέσεις και παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών» στην ελληνική επικράτεια.

Μειοδότης της δημοπρασίας ανακηρύχθηκε η εταιρία Forthnet A.Ε. με προσφορά (μέγιστη αποζημίωση) που ανέρχεται στα τέσσερα εκατομμύρια εννιακόσιες τριάντα χιλιάδες (4.930.000) ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η δημοπρασία ήταν πολλαπλών γύρων με μειούμενο τίμημα.

Σημειώνεται ότι για τα στοιχεία ΚΥ «υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου και κατάλογοι συνδρομητών» και «κοινόχρηστα τηλέφωνα και άλλα σημεία πρόσβασης στην κοινόχρηστη φωνητική τηλεφωνία», για τα οποία στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας υποβλήθηκε μόνο μία έγκυρη αρχική οικονομική προσφορά, επιλέχθηκε ως πάροχος ΚΥ η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. (χωρίς τη διεξαγωγή δημοπρασίας πολλαπλών γύρων).

Μέγιστο ποσό μέχρι του οποίου δύναται η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. να αποζημιωθεί ανά στοιχείο ΚΥ ανά έτος είναι για την «υπηρεσία πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου και κατάλογοι συνδρομητών» οι επτακόσιες εβδομήντα επτά χιλιάδες ευρώ (777.000) και για τα «κοινόχρηστα τηλέφωνα και άλλα σημεία πρόσβασης στην κοινόχρηστη φωνητική τηλεφωνία» τα δύο εκατομμύρια πεντακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες ευρώ (2.543.000).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Τech & Science / Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά, φάρμακα για αλλεργίες και βοηθήματα ύπνου, μπορεί να είναι αναποτελεσματικά ή ακόμα και επιβλαβή μετά την ημερομηνία λήξης τους
LIFO NEWSROOM