Η αντεπίθεση της Google στο ChatGPT με το «Bard» - Ο πόλεμος των chatbot ξεκίνησε

Η αντεπίθεση της Google στο ChatGPT με το «Bard» - Ο πόλεμος των chatbot ξεκίνησε Facebook Twitter
0

Το «Bard» είναι το νέο chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα η Google, ώστε να ανταγωνιστεί το ChatGPT.

Η είδηση έγινε γνωστή το βράδυ της Δευτέρας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα θα λειτουργεί σε μια απλουστευμένη έκδοση της Lamda, που θα απαιτεί λιγότερη ισχύ ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τη χρησιμοποιούν την ίδια στιγμή.

Ο CEO της Google, Σουντάρ Πιτσάι, πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αναζήτηση της Google για να κάνουν πιο λεπτομερείς ερωτήσεις από ό,τι στο παρελθόν.

«Το AI μπορεί να είναι χρήσιμο σε αυτές τις στιγμές, συνθέτοντας ιδέες για ερωτήσεις όπου δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση», είπε.

«Σύντομα, θα δείτε λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη στην αναζήτηση που θα παρέχουν σύνθετες πληροφορίες και πολλαπλές προοπτικές σε διάφορες μορφές, ώστε να κατανοήσετε γρήγορα τη μεγάλη εικόνα και να μάθετε περισσότερα από τον ιστό» πρόσθεσε.

Ωστόσο, το Bard αναμένεται να τεθεί υπό παρακολούθηση προτού διατεθεί στο κοινό το αμέσως επόμενο διάστημα

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την τρέχουσα μηχανή αναζήτησής της.

«Ο Bard επιδιώκει να συνδυάσει το εύρος της παγκόσμιας γνώσης με τη δύναμη, την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα των μεγάλων γλωσσικών μας μοντέλων», επισήμανε ο επικεφαλής της Google, και πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης της Google πρέπει να είναι «τολμηρές και υπεύθυνες».

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM