Μέχρι σήμερα έχουμε όλοι ακούσει για διάφορες χρήσεις του facebook. Είναι πειστήριο στα δικαστήρια που δίνει άλλοθι σε φερόμενο ως ληστή γιατί ανανέωσε το status του την ώρα που διαδραματιζόταν μια ληστεία. Είναι τρόπος εντοπισμού των λιποτακτών για τον Ισραηλινό στρατό. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για μια εταιρία που θέλει να ελέγξει την προσωπικότητα κάποιου υποψήφιου υπαλλήλου να το κάνει. Είναι η χαρά των διαφημιστικών που γνωρίζουν κάθε ενδιαφέρον και συνήθεια της αγοράς. Είναι και όργανο της Αλ Κάιντα;

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν την κοινωνική δικτύωση για να προσελκύσουν τρομοκράτες. Με ποιόν τρόπο; Δημιουργώντας, όπως διευκρινίζει, groups και σελίδες στις οποίες λαμβάνουν χώρα συζητήσεις σχετικά με την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, τη χρήση όπλων κ.ο.κ.

Το Facebook από την πλευρά του ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς τα θέματα τρομοκρατίας έχουν την αμέριστη προσοχή του και παρακολουθούνται στενά.

Μετά την 11/9 ο μόνος νικητής είναι ο φόβος των αμερικανών πολιτών και η ευπιστία τους σε κάθε είδους ισχυρισμό περί αντιαμερικανικής δράσης. Μήπως όμως κάποιος θα έπρεπε να σκεφτεί πως η τρομοκρατία μπορεί να λειτουργεί και ως επίφαση; Τρομοκρατία δεν είναι και το να πλάθει κανείς φοβισμένες συνειδήσεις και πολίτες ανίκανους να δράσουν ή αντιδράσουν; Η τρομοκρατία έχει πολλά πρόσωπα. Οι φορείς της επίσης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr