Η Amazon «έτρεξε» να διορθώσει την Alexa που προκάλεσε 10χρονη να βάλει μέταλλο σε πρίζα

H Amazon «έτρεξε» να διορθώσει την Alexa που προέτρεψε 10χρονη να βάλει με το χέρι της μέταλλο σε πρίζα Facebook Twitter
Unsplash
0

Η Amazon αναβάθμισε την ηλεκτρονική βοηθό φωνητικών εντολών Alexa, μετά την άκρως επικίνδυνη προτροπή προς ένα δεκάχρονο κορίτσι. 

Όπως μετέδωσε το BBC, όλα ξεκίνησαν όταν η ανήλικη έδωσε εντολή στην Alexa να την «προκαλέσει» να κάνει κάτι. 

«Βάλε τον φορτιστή ενός τηλεφώνου ως την μέση στην πρίζα, και μετά ακούμπησε μια δεκάρα (σ.σ νόμισμα) στα εκτεθειμένα μέταλλα», απάντησε η Alexa από το ηχείο. Η Amazon διαβεβαιώνει τώρα πως «διόρθωσε το λάθος» μόλις ενημερώθηκε για αυτό. 

Τα μέταλλα είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού και εισαγωγή τους σε πρίζες μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροσόκ, πυρκαγιές και βλάβες. 

Η μητέρα του κοριτσιού, Kristin Livdahl, έγραψε για το περιστατικό στο twitter. «Κάναμε κάποιες φυσικές προκλήσεις, όπως το να ξαπλώνουμε και να κυλιόμαστε κρατώντας το ένα πόδι, από έναν δάσκαλο (σ.σ. γυμναστή) στο Youtube. Είχε κακό καιρό έξω. Ήθελε απλώς άλλη μία». 

Τότε, από το ηχείο Echo ακούστηκε η πρόκληση που «είχε βρει στον Ιστό». «Όχι, Alexa, όχι!» παρενέβη τότε η μητέρα της. 

Η επικίνδυνη πρόκληση που είναι γνωστή ως «η πρόκληση της δεκάρας», είχε ξεκινήσει να διαδίδεται στο TikTok και άλλες πλατφόρμες πριν από περίπου έναν χρόνο. 

Η Amazon ανακοίνωσε στο BBC ότι έκανε την κατάλληλη αναβάθμιση ώστε να μην ξαναπροτείνει τέτοια δραστηριότητα στο μέλλον. «Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι στο επίκεντρο όσων κάνουμε και η Alexa είναι σχεδιασμένη για να τους παρέχει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες».

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ