Στα επτά χρόνια λειτουργίας του, το Google Street View, η υπηρεσία απεικόνισης τοποθεσιών με πανοραμικές φωτογραφίες που δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι είναι παρών στα μέρη που επισκέπτεται, έχει συλλέξει εκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. 

 

Μέχρι τώρα η υπηρεσία μας επέτρεπε να δούμε μόνο την πιο πρόσφατη εκδοχή των εντυπωσιακών φωτογραφιών κάθε προορισμού. Όμως αυτό αλλάζει από σήμερα, αφού η Google ανακοίνωσε πως ανοίγει το αρχείο με τις φωτογραφίες που έχει συλλέξει σε βάθος χρόνου, δίνοντας την επιλογή στους χρήστες να ταξιδέψουν στο παρελθόν, παρουσιάζοντας μια περιοχή από το 2006 έως σήμερα.

 

Μουσείο Σουμάγια, Mexico City

 

Σε όσες περιοχές παρέχει αυτό το εντυπωσικό feature, το Google Maps εμφανίζει ένα σύμβολο με ένα ρολόι και κυκλυκά βελάκια που δείχνουν αντίθετα από την φορά των δεικτών του ρολογιού. Μόλις ο χρήστης κλικάρει σε αυτό, εμφανίζεται μια μπάρα όπου μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε χρονολογίες που φτάνουν μέχρι το 2006, και έτσι μπορεί να δει την εξέλιξη μιας τοποθεσίας στο πέρασμα του χρόνου, σαν να βρίσκεται σε μια "μηχανή του χρόνου"!

 

Δείτε πως λειτουργεί η υπηρεσία στο παρακάτω βίντεο:

 

[ENGADGET]