Financial Times: ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ θα υπογράψουν συμφωνία για την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Financial Times: ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ θα υπογράψουν συμφωνία για την χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να υπογράψουν την πρώτη νομικά δεσμευτική διεθνή συνθήκη για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI, ΤΝ), αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Οι τρεις πρόκειται να υπογράψουν σήμερα τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η οποία προσθέτει πως η σύμβαση καταρτιζόταν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών από περισσότερες από 50 χώρες, περιλαμβανομένων του Καναδά, του Ισραήλ, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας.

Οι ΗΠΑ «δεσμεύονται να εξασφαλίζουν ότι οι τεχνολογίες AI υποστηρίζουν το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες» και βλέπουν «τη σημαντική προστιθέμενη αξία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο χώρο αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν. «Είναι η πρώτη (συμφωνία) που είναι πραγματικά δεσμευτική παγκοσμίως και συνασπίζει επίσης μια ομάδα πολύ διαφορετικών μεταξύ τους χωρών», δήλωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βρετανός υπουργός Τεχνολογίας Πίτερ Κάιλ.

Η συνθήκη πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με την οποία αντιμετωπίζονται ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και κράτους δικαίου, καταρτίσθηκε από την Επιτροπή Τεχνητής Νοημοσύνης (CAI).

Η CAI οριστικοποίησε τον Μάρτιο το σχέδιο της σύμβασης. Στη συνέχεια η σύμβαση υιοθετήθηκε στις 17 Μαΐου από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόκειται να ανοίξει για υπογραφές σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου, στο Βίλνιους.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ SHENZOU 23

Τech & Science / Πειράματα με έμβρυα και καλλιέργειες ρυζιού στο διάστημα: Τι θα δοκιμάσει η Κίνα στην αποστολή Shenzhou-23

Η αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Tiangong περιλαμβάνει περισσότερα από 100 πειράματα, ενώ ένας από τους αστροναύτες θα παραμείνει σε τροχιά για έναν χρόνο
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ' κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ' προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Τech & Science / Μια startup του Πίτερ Θίελ θέλει να βάζει τους δημοσιογράφους σε «δίκη» με τεχνητή νοημοσύνη

Το Objection υπόσχεται να ελέγχει δημοσιεύματα με τεχνητή νοημοσύνη και χρεώνει από 2.000 δολάρια για κάθε αμφισβήτηση. Οι επικριτές του βλέπουν ένα νέο εργαλείο πίεσης απέναντι σε ρεπόρτερ, εμπιστευτικές πηγές και ερευνητική δημοσιογραφία.
THE LIFO TEAM
INSTAGRAM INSTANTS

Τech & Science / Instagram Instants: Πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη νέα λειτουργία της πλατφόρμας

Το Instagram λάνσαρε παγκοσμίως τη νέα λειτουργία, επιχειρώντας να επιστρέψει στην πιο αυθόρμητη κοινοποίηση φωτογραφιών, με περιεχόμενο που εξαφανίζεται και θυμίζει εφαρμογές όπως το BeReal και το Snapchat
THE LIFO TEAM