Το Facebook σχεδιάζει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του, με νέα ονομασία ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Verge που επικαλείται πηγή με άμεση γνώση του θέματος. 
 


Ο γενικός διευθυντής του «γίγαντα» των social media, Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχεδιάζει να μιλήσει για την αλλαγή ονόματος στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας Connect, στις 28 Οκτωβρίου, αν και σύμφωνα με το Verge ενδέχεται το όνομα να αποκαλυφθεί και νωρίτερα. 

 

Με τρόπο παρόμοιο τής ολικής αναδιόρθωσης της Google υπό την ομπρέλα της μητρικής εταιρείας Alphabet, το 2015, οι δρομολογούμενες αλλαγές είναι πιθανό να τοποθετήσουν το Facebook ως ένα από τα πολλά προϊόντα μιας μητρικής εταιρείας - που θα περιλαμβάνει επίσης πλατφόρμες όπως Instagram, WhatsApp, Oculus κ.ο.κ. 

 

Εκπρόσωπος του Facebook, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε στον Guardian πως η εταιρεία «δε σχολιάζει φημολογίες ή εικασίες». 

 

Σύμφωνα με το Verge, ο Ζούκερμπεργκ φιλοδοξεί το Facebook, παρά τις κατά καιρούς επικρίσεις που έχει δεχτεί, να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ως βασικός δημιουργός του "metaverse". 

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Facebook, μετά την «κατάρρευση» για πάνω από πέντε ώρες της πλατφόρμας στις αρχές του μήνα, αλλά και εν μέσω μεγαλύτερες πίεσης για αλλαγές μετά τις αποκαλύψεις της Φρανς Χάουγκεν που κατέθεσε στο Κογκρέσο πως η εταιρεία «έχει βάλει αστρονομικά κέρδη πριν τους ανθρώπους», βλάπτει τα παιδιά και αποσταθεροποιεί δημοκρατίες. 

 

Τη Δευτέρα, το Facebook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην επόμενη πενταετία με στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λεγόμενου "metaverse", ενός διαδικτυακού κόσμου όπου οι χρήστες θα συνυπάρχουν και θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους.

 

Με πληροφορίες από Guardian