Το Facebook «κατέρρευσε» για λίγο - Εκατομμύρια χρήστες αδυνατούσαν να συνδεθούν

Το Facebook «κατέρρευσε» για λίγο - Εκατομμύρια χρήστες αδυνατούσαν να συνδεθούν Facebook Twitter
EPA
0

Προβλήματα σύνδεσης αντιμετώπισαν εκατομμύρια χρήστες του Facebook παγκοσμίως, για αρκετά λεπτά το απόγευμα της Παρασκευής.

Η δημοφιλέστερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε προβλήματα, λίγο μετά τις 7μ.μ (ώρα Ελλάδος) με τους χρήστες του να αδυνατούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους. 

Το «κρασάρισμα» του Facebook έγινε ιδιαιτέρως αισθητό και στη Μεγάλη Βρετανία, με την εφημερίδα SUN να κάνει λόγο για «τεράστιο πρόβλημα» σε όλη τη χώρα. 

Η ηλεκτρονική κοινότητα αριθμεί 2,23 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλον τον κόσμο, που χρησιμοποιούν την σελίδα τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Οι περισσότεροι από αυτούς, συνδέονται καθημερινά.  

Το Facebook ιδρύθηκε το 2004 από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και το 2012 είχε ήδη ένα δισεκατομμύριο χρήστες ενώ, σήμερα, ο ηλεκτρονικός κολοσσός ξεπερνά σε αξία τα 494 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM