Το Facebook κατέβασε σελίδα που συνδέεται με το στρατιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Μιανμάρ

Το Facebook κατέβασε σελίδα που συνδέεται με το στρατιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Μιανμάρ Facebook Twitter
Το Facebook κατέβασε σελίδα του στρατιωτικού τηλεοπτικού δικτύου της Μιανμάρ (Pixabay)
0

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε μία σελίδα που συνδέεται με το στρατιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της Μιανμάρ μετά από πραξικόπημα.

 

Οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσαν προηγουμένως ότι η ρητορική μίσους στο Facebook είχε διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υποκίνηση της βίας στη Μιανμάρ. Η πλατφόρμα απαγόρευσε το τηλεοπτικό δίκτυο το 2018.

Το Facebook αντιμετωπίζει την κατάσταση της χώρας ως έκτακτη ανάγκη και λαμβάνει προσωρινά μέτρα για την προστασία από επιβλαβείς αναρτήσεις, όπως η κατάργηση περιεχομένου που επαινεί ή υποστηρίζει το πραξικόπημα, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Τα μισά από τα 53 εκατομμύρια άτομα της Μιανμάρ χρησιμοποιούν το Facebook, το οποίο για πολλούς είναι συνώνυμο με το ίντερνετ.

Την Τρίτη, ο στρατός προειδοποίησε για την ανάρτηση φημών στα social media, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ταραχές και αστάθεια, ανέφερε το υπουργείο Πληροφοριών, μια ημέρα αφότου ο στρατός κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα.

Το Facebook δήλωσε προηγουμένως ότι ήταν πολύ αργά για να αποτρέψει την παραπληροφόρηση και το μίσος στη χώρα.

Ανέφερε ότι κατέβασε σελίδες από 20 στρατιωτικές οργανώσεις και άτομα της Μιανμάρ το 2018, συμπεριλαμβανομένων του τηλεοπτικού δικτύου Myawaddy και του Min Aung Hlaing.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε στο Wall Street Journal, το πρώτο ανέφερε την κατάργηση της σελίδας που συνδέεται με το τηλεοπτικό δίκτυο, ότι αφαιρεί επίσης αναρτήσεις παραπληροφόρησης που θα μπορούσε να προκαλέσει επικείμενη βία ή σωματική βλάβη ή θα  μπορούσε να κάνει λόγο για παραποίηση του αποτελέσματος των γενικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για εκλογική απάτη.

«Παρακολουθούμε στενά τα πολιτικά γεγονότα στη Μιανμάρ καθώς εκτυλίσσονται και λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για να σταματήσουμε την παραπληροφόρηση και το περιεχόμενο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω εντάσεις αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Rafael Frankel, διευθυντής δημόσιας πολιτικής του Facebook για τη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει την εμβέλεια περιεχομένου και σχολίων που πιθανώς παραβίαζαν τους κανόνες της σχετικά με τη ρητορική μίσους ή την υποκίνηση βίας.

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ