Έρευνα: 3 στους 4 βγάζουν το smartphone για να αποφύγουν ανεπιθύμητους στον ίδιο χώρο

Έρευνα: 3 στους 4 βγάζουν το smartphone για να αποφύγουν ανεπιθύμητους στον ίδιο χώρο Facebook Twitter
EPA
0

Οι συσκευές που συνδέονται στο διαδίκτυο είναι απαραίτητες για την καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων, αλλά για πολλούς αποτελούν επίσης «κάλυψη» σε διάφορες καθημερινές περιστάσεις, όταν δεν επιθυμούν να μιλήσουν σε όσους βρίσκονται στον ίδιο χώρο. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab τα τρία τέταρτα των χρηστών (75%) παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν, ορισμένες φορές, τη συσκευή τους για να προσποιηθούν ότι είναι απασχολημένοι, όταν δεν θέλουν να μιλήσουν με κάποιον άλλο.


Φανταστείτε ότι φτάσατε σε ένα μπαρ και περιμένετε το ραντεβού σας. Το μπαρ έχει πολύ κόσμο και άνθρωποι κουβεντιάζουν γύρω σας. Τι κάνετε; Ξεκινάτε μια συνομιλία με κάποιον που δεν γνωρίζετε ή παίρνετε το τηλέφωνό σας από την τσέπη ή την τσάντα σας μέχρι να φτάσει το ραντεβού σας για να είστε απασχολημένος; Γιατί να μιλάτε σε ανθρώπους ή ακόμα και να φλερτάρετε με κάποιον ξένο όταν μπορείτε να ασχοληθείτε με τη συσκευή σας;


Η χρήση των συσκευών καθιστά πολύ πιο εύκολη την αποφυγή αδιάφορων ή δυσάρεστων συζητήσεων και, σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των χρηστών χρησιμοποιούν τη συσκευή τους όταν δεν ξέρουν τι να κάνουν σε μια κοινωνική κατάσταση.

Αποτελούν επίσης την πρώτη επιλογή για «περάσουν την ώρα τους», ακόμα και όταν δεν προσπαθούν να φαίνονται απασχολημένοι ή να αποφεύγουν τη ματιά κάποιου.

Το 46% των ανθρώπων παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί μια συσκευή μόνο για να «σκοτώνει» το χρόνο του κάθε μέρα.


Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι επίσης η ιδανική για όσους δεν επιθυμούν να μιλήσουν απευθείας σε άλλον άνθρωπο για καθημερινές δραστηριότητες.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων (31%) προτιμούν να καλούν ταξί ή να αναζητούν οδηγίες με τη βοήθεια κάποιου ιστότοπου ή μιας εφαρμογής, καθώς το θεωρούν μια ευκολότερη λύση σε σύγκριση από το να χρειαστεί να μιλήσουν με άλλον άνθρωπο.

Ο πανικός για την αποσύνδεση και τη χαμηλή μπαταρία


Είτε μας βοηθούν να αποφύγουμε την άμεση επαφή, είτε να γεμίσουμε ένα κενό στην καθημερινότητά μας, η συνεχής μας εξάρτηση από τις συσκευές έχει γίνει αιτία πανικού όταν δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε.

Το ένα τρίτο (34%) των ανθρώπων ανησυχεί ότι δεν θα μπορέσει να διασκεδάσει εάν δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο από τη συσκευή του και το 12% φοβάται ότι δεν θα είναι σε θέση να προσποιείται ότι είναι απασχολημένο εάν η συσκευή του είναι κλειστή.


«Η εξάρτηση από τις συσκευές μάς επηρεάζει με περισσότερους τρόπους από ό, τι θα περίμενε κανείς», λέει ο Dmitry Aleshin, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Kaspersky Lab.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνδεσιμότητα μάς δίνει την ελευθερία να διευκολύνουμε τη σύγχρονη ζωή, αλλά οι συσκευές είναι επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν διαφορετικές και δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις. Ανεξάρτητα από το πρόβλημα που μπορεί να έχει η σύνδεση σας, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι online και διαθέσιμη όταν τη χρειάζεστε περισσότερο».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΟΙΑ ΚΑΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ

Τech & Science / Η διακοπή αυτής της κακής συνήθειας ίσως συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η μελέτη αυτή καταδεικνύει μόνο μια συσχέτιση και δεν αποδεικνύει ότι η διακοπή αυτής της συνήθειας μειώνει τον κίνδυνο άνοιας και γνωστικής εξασθένησης
THE LIFO TEAM
ΣΜΝ ΓΟΝΟΡΡΟΙΑ ΣΥΦΙΛΗ

Τech & Science / Σε ιστορικό υψηλό τα ΣΜΝ στην Ευρώπη: Ρεκόρ κρουσμάτων γονόρροιας και σύφιλης

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, αν δεν αντιμετωπιστούν, οι λοιμώξεις αυτές μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές, όπως χρόνιο πόνο, υπογονιμότητα και, στην περίπτωση της σύφιλης, προβλήματα στην καρδιά και το νευρικό σύστημα
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΙΟΣ ΚΟΝΓΚΟ

Τech & Science / Γιατί είναι τόσο δύσκολο να περιοριστεί η τελευταία έξαρση του ιού Έμπολα;

Το συγκεκριμένο ξέσπασμα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό οφείλεται στο σπάνιο στέλεχος Bundibugyo, το οποίο είχε να εμφανιστεί πάνω από μία δεκαετία και έχει προκαλέσει μόνο δύο προηγούμενες επιδημίες
THE LIFO TEAM
Το FaceTime είδε γυμνό και πάγωσε τη στιγμή για ζευγάρια από απόσταση

Τech & Science / Το FaceTime είδε γυμνό και πάγωσε τη στιγμή για ζευγάρια από απόσταση

Η λειτουργία Sensitive Content Warning της Apple, που θολώνει πιθανό γυμνό σε FaceTime, Messages και AirDrop, έχει γίνει viral στα social media, με χρήστες να λένε ότι τους διέκοψε σε απολύτως συναινετικές στιγμές με τους συντρόφους τους
THE LIFO TEAM
COLOSSAL BIOSCIENCES ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Εταιρεία που θέλει να επαναφέρει το μαμούθ ανακοίνωσε ότι εκκόλαψε κοτόπουλα σε τεχνητά αυγά

Η εταιρεία μιλά για ένα νέο βήμα για τη «νεκρανάσταση» εξαφανισμένων ειδών, με στόχο η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πτηνών που θα μοιάζουν με το γιγαντιαίο moa της Νέας Ζηλανδίας
THE LIFO TEAM
Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Τech & Science / Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Στο Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε το Gemini Spark, έναν AI βοηθό που θα οργανώνει email, σημειώσεις, αγορές και αναζητήσεις στο παρασκήνιο μαζί με νέα εργαλεία βίντεο και την επιστροφή των έξυπνων γυαλιών.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM