Ένορκος πάει φυλακή γιατί έψαξε πληροφορίες για τον κατηγορούμενο στο internet.

Ένορκος πάει φυλακή γιατί έψαξε πληροφορίες για τον κατηγορούμενο στο internet. Facebook Twitter
0

Η 34χρονη καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Bedfordshire Θοδώρα Δάλλα (όχι δεν ξέρουμε αν είναι Ελληνίδα) καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών όταν αποκαλύφτηκε ότι έψαξε τον κατηγορούμενο της δίκης στην οποία ήταν ένορκος στο internet, και είπε και στους υπόλοιπους ενόρκους τι ακριβώς είχε βρεί. Η Δάλλα ήταν ένορκος για μια δίκη στο δικαστήριο του Luton to 2011. O κατηγορούμενος δικαζόταν για ξυλοδαρμό. Όταν μαθεύτηκε ότι όχι μόνο είχε ψάξει τον κατηγορούμενο online αλλά είχε πει και στους υπολοίπους ένορκους τι είχε βρει η δίκη σταμάτησε.

Η ίδια η Δάλλα δικάστηκε και κρίθηκε ένοχη για  ασέβεια προς το δικαστήριο. Θα μπει στη φυλακή για τρεις μήνες και θα είναι υπό περιορισμό τους υπόλοιπους τρεις. Η υπόθεση καταδεικνύει το αυξανόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα δικαστήρια με τους ενόρκους σε μια εποχή που το να ψάξεις το όνομα κάποιου στο Google μοιάζει με φυσικό ένστικτο. Οι  δικαστές στη Βρετανία είναι συχνά αυστηροί με τους ενόρκους. Πριν από ένα μήνα, ο δεκαενιάχρονος Matthew Banks, ο οποίος είχε κληθεί ως ένορκος σε μια δίκη στο Μάντσεστερ φυλακίστηκε για δύο εβδομάδες όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε πάει σε ένα μιούζικαλ στο West End ενώ είχε προφασιστεί ότι ήταν άρρωστος.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ