Ένα είδος νυχτερίδας χρησιμοποιεί το πέος της με παράξενο τρόπο κατά την επαφή

Είδος νυχτερίδας χρησιμοποιεί το πέος της με παράξενο τρόπο κατά την επαφή Facebook Twitter
Φωτ.: Wikipedia
0

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα είδος νυχτερίδας χρησιμοποιεί το πέος του με μοναδικό τρόπο κατά την αναπαραγωγή, αποφεύγοντας εντελώς τη διείσδυση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης στην Ελβετία μελέτησαν τη νυχτερίδα (Τρανονυχτερίδα), η οποία έχει πέος περίπου επτά φορές μακρύτερο από τον κόλπο της συντρόφου του. Η βάλανος (κεφαλή του πέους) έχει σχήμα καρδιάς που είναι επτά φορές πιο πλατύ από το κολπικό άνοιγμα. Το μέγεθος και το σχήμα θεωρητικά καθιστούν αδύνατη τη διείσδυση.

Ωστόσο, οι ερευνητές λένε ότι οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν το μεγάλο πέος τους σαν ένα επιπλέον χέρι για να σπρώξουν το περίβλημα της ουράς του θηλυκού.

Ο συντάκτης της έρευνας Nicolas Fasel είπε ότι «τυχαία, είχαμε παρατηρήσει ότι αυτές οι νυχτερίδες έχουν δυσανάλογα μακρύ πέος, και πάντα αναρωτιόμασταν, "Πώς λειτουργεί αυτό;" καθώς δεν είχε αναφερθεί σε θηλαστικά μέχρι τώρα». Οι ερευνητές παρατήρησαν το μοναδικό τελετουργικό ζευγαρώματος με ειδικές κάμερες. Οι μελέτες τους διαπίστωσαν ότι κατά το ζευγάρωμα. οι αρσενικές νυχτερίδες έπιαναν τους συντρόφους τους από τον αυχένα και κινούσαν τη λεκάνη τους με τρόπο "ανίχνευσης" μέχρι να έρθουν σε επαφή με το θηλυκό.

Σε αυτό το σημείο έμεναν ακίνητες και κρατούσαν τις θηλυκά σε μία στάση πολύωρης αγκαλιάς. Αυτό διήρκησε περίπου 53 λεπτά κατά μέσο όρο, με ο μεγαλύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί ήταν 12,7 ώρες.

Μετά το ζευγάρωμα, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κοιλιά των θηλυκών νυχτερίδων φαινόταν υγρή, υποδηλώνοντας την παρουσία σπέρματος. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η διαδρομή του σπέρματος.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι οι αρσενικές νυχτερίδες μπορεί να εξέλιξαν το μεγάλο πέος τους προκειμένου να παραμερίσουν τις μεμβράνες της ουράς που έχουν οι θηλυκές νυχτερίδες, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αποφύγουν το σεξ.

Ο καθηγητής Nicolas Fasel δήλωσε πως «οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν τις μεμβράνες της ουράς τους για να πετάξουν και να αιχμαλωτίσουν τα έντομα, και οι θηλυκές συγκεκριμένα τις χρησιμοποιούν επίσης για να καλύπτουν τα κάτω μέρη τους και να προστατεύονται από τα αρσενικά. Ωστόσο η αρσενική νυχτερίδα μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το μεγάλο πέος της για να προσπεράσει τη μεμβράνη και να φτάσει στο αιδοίο».

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με ένα κέντρο νυχτερίδων στην Ουκρανία, το οποίο κινηματογράφησε ζευγάρια κατά τη διάρκεια της σεξουαλική πράξης. Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε 97 σκηνές ζευγαρώματος και τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό Current Biology.

Με πληροφορίες του SkyNews

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM
Το κουνούπι τίγρης μπορεί να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο Τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες στην Ευρώπη

Τech & Science / Ευρώπη: Το κουνούπι τίγρης ενδέχεται να μετατρέψει τον δάγκειο πυρετό και τη νόσο τσικουνγκούνια σε ενδημικές ασθένειες

Το κουνούπι τίγρης μετακινείται όλο και πιο βόρεια στην Ευρώπη καθώς η παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής
LIFO NEWSROOM