Οι μεγιστάνες της τεχνολογίας μείωσαν τον συλλογικό τους πλούτο κατά δεκάδες δισεκατομμύρια καθώς οι μετοχές στον τομέα της τεχνολογίας, υποχώρησαν εν μέσω φόβων για πληθωρισμό και οικονομική σύσφιξη.

 

Η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ μειώθηκε κατά 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, η μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο των μεγιστάνων της τεχνολογίας, που σημειώθηκε, μετά την αύξηση των ζημιών των μετοχών της Tesla Inc.

 

Αυτό σημαίνει ότι η περιουσία του Μασκ υπολογίζεται τώρα στα 268,9 δισ. δολάρια. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι αυξημένη κατά 72% για το έτος που διανύουμε, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

 

Η καθαρή περιουσία του Τζεφ Μπέζος μειώθηκε κατά 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές της Amazon.com Inc. υποχώρησαν  κατά 1,4% στη Νέα Υόρκη, ενώ ο συνιδρυτής της Oracle Corp. Λάρι Έλισον είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Την ίδια ώρα, η περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μειώθηκε κατά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στα 114,7 δισεκατομμύρια δολάρια με την πρόσφατα αναβαφτισμένη Meta Platforms Inc. να βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς, μετά από πτώση σχεδόν 20% από την πρόσφατη κορύφωσή της.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, οι 10 κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι του τομέα της τεχνολογίας των ΗΠΑ έχασαν συνολικά 27,4 δισ. δολάρια.

 

Με πληροφορίες του Bloomberg