Διαγωνισμός "Hack the Lab" για μαθητές και φοιτητές στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Διαγωνισμός "Hack the Lab" για μαθητές και φοιτητές στο Ίδρυμα Ευγενίδου Facebook Twitter
0

Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει διήμερο διαγωνισμό ανάπτυξης έξυπνων εφαρμογών και καινοτόμων λύσεων "Hack the Lab Hackathon", για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές 14 έως 19 ετών. 

Το Ίδρυμα καλεί τους νέους που ασχολούνται με τον προγραμματισμό, τις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη εφαρμογών να δηλώσουν συμμετοχή στο Hack the Lab Hackathon, έως τις 7 Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός θα γίνει έναν μήνα αργότερα, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου. Οι τρεις πρώτες ομάδες θα κερδίσουν δωροεπιταγές των 800, 400 και 200 ευρώ αντίστοιχα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και κεντρικό θέμα είναι η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων software/hardware με σκοπό την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού χώρου, σε τομείς όπως η έξυπνη διαχείριση χώρου, η συνδεσιμότητα (connectivity) και ο επαυξημένος εκπαιδευτικός χώρος (augmented educational spaces, intelligent environments). Το Hack the Lab Hackathon υλοποιείται με τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και της IEEE.

Info

Πού θα πραγματοποιηθεί

Στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11).

Πότε

Tο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρες 08:30 – 20:00.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές/τριες, σπουδαστές/στριες με γνώσεις, στις νέες τεχνολογίες, στον προγραμματισμό, καθώς και το ενδιαφέρον για ομαδική δουλειά. Οι μαθητές/φοιτητές θα πρέπει να είναι ηλικίας 14-19 ετών. Οι μέντορες των ομάδων θα αναλάβουν την παροχή τεχνογνωσίας και θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους τις ομάδες.

Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


Πώς δηλώνω συμμετοχή: Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και πρέπει να υποβληθεί έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020. Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και την αίτηση συμμετοχής.

Τι κερδίζουν οι νικητές/τριες του διαγωνισμού
Οι τρεις πρώτες ομάδες θα κερδίσουν δωροεπιταγές των 800, 400 και 200 ευρώ αντίστοιχα. Πάνω όμως απ' όλα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να συνεργάζονται για την επίλυση ενός προβλήματος, με τρόπο ευχάριστο και ουσιαστικό.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε στην ταυτοποίηση ενός Ναζί εκτελεστή

Αρχαιολογία & Ιστορία / Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε στην ταυτοποίηση ενός ναζί εκτελεστή

Μετά από έξι δεκαετίες, ο Γερμανός ιστορικός Γιούργκεν Ματέους κατάφερε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αξιωματικού των SS που εκτελεί εν ψυχρώ έναν Εβραίο σε μία από τις πιο ανατριχιαστικές εικόνες του Ολοκαυτώματος.
THE LIFO TEAM
Αστρονόμοι ετοιμάζονται να τραβήξουν «επαναστατικό» κινούμενο πλάνο μαύρης τρύπας

Τech & Science / Αστρονόμοι ετοιμάζονται να τραβήξουν «επαναστατικό» κινούμενο πλάνο μαύρης τρύπας

Οι επιστήμονες αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι οι μαύρες τρύπες κατέχουν το κλειδί για την κατανόηση του πώς σχηματίστηκαν οι πρώτοι γαλαξίες στο πρώιμο σύμπαν και πώς εξελίχθηκαν
THE LIFO TEAM
Τα social media ίσως τελικά να μην επιδεινώνουν τη ψυχική υγεία των εφήβων, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Τα social media ίσως τελικά να μην επιδεινώνουν τη ψυχική υγεία των εφήβων, διαπιστώνει μελέτη

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η προσοχή θα πρέπει να στραφεί στο τι κάνουν οι νέοι στο διαδίκτυο, με ποιους συνδέονται και πόση υποστήριξη νιώθουν ότι έχουν στην καθημερινή τους ζωή
THE LIFO TEAM