Δέκα χρόνια του Ήλιου σε μια ώρα - Το καθηλωτικό timelapse της Nasa από το διάστημα

Δέκα χρόνια του Ήλιου σε μια ώρα - Το καθηλωτικό timelapse της Nasa από το διάστημα Facebook Twitter
0

Η Nasa έδωσε στη δημοσιότητα ένα καθηλωτικό timelapse βίντεο του Ήλιου που συμπτύσσει έναν ολόκληρο ηλιακό κύκλο σε μια ώρα υλικού, χρησιμοποιώντας εικόνες του αστέρα τραβηγμένες ανά μία ώρα συνεχόμενα για πάνω από μια δεκαετία. 

Το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της Nasa συγκέντρωσε 425 εκατομμύρια εικόνες υψηλής ανάλυσης του Ήλιου, από την αναχώρησή του τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι φέτος τον Ιούνιο, που ενώθηκαν μαζί για την δημιουργία του βίντεο.

Τα 20 εκατομμύρια gigabytes δεδομένων που συγκεντρώθηκαν την τελευταία δεκαετία συνεισέφεραν σε «αναρίθμητες νέες ανακαλύψεις για τις λειτουργίες του Ήλιου», σύμφωνα με τη Nasa, με τις εικόνες στο βίντεο να δείχνουν σήμερα κάθε δραστηριότητα του Ήλιου, από ηλιακές εκρήξεις μέχρι διελεύσεις άλλων πλανητών. 

Κάθε δευτερόλεπτο του 61 λεπτών βίντεο καταγράφει εικόνες που τραβήχτηκαν σε διάστημα μιας ημέρας, με το πρώτο στιγμιότυπο να δείχνει τον Ήλιο στις 2 Ιουνίου 2010 ενώ το τελευταίο τραβήχτηκε την 1η Ιουνίου 2020.

Με αυτό που η Nasa περιγράφει ως «τριάδα οργάνων», το SDO τραβούσε μια φωτογραφία του Ήλιου περίπου κάθε 0,75 δευτερόλεπτα.

Η Nasa ζήτησε στον Γερμανό μουσικό Lars Leonhard να συνθέσει ένα κομμάτι που θα συνοδεύει το βίντεο. 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ