Αυτό είναι το πρώτο ηλιακό ξύλινο παγκάκι που μπορεί να φορτίσει το κινητό σου

Αυτό είναι το πρώτο ηλιακό ξύλινο παγκάκι που μπορεί να φορτίσει το κινητό σου Facebook Twitter
0

Πράξη έγινε το πρώτο ηλιακό ξύλινο παγκάκι στο οποίο ο χρήστης μπορεί να φορτίζει smart phones, tablets και άλλα gadgets καθώς διαθέτει δύο USB θύρες, μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Το παγκάκι σχεδίασε ο βιομηχανικός σχεδιαστής κ Δημήτρης Χαϊδάς εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Το παγκάκι έχει στην οροφή του ένα μικρό αλλά ισχυρό φωτοβολταϊκό σύστημα που με την βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας φορτίζει τις συσκευές. Αυτό το πρωτοποριακό παγκάκι που επιτρέπει και να ξεκουράζεται κανείς και παράλληλα να φορτίζει τις «έξυπνες» συσκευές του οικολογικά μέσω της καθαρής ανανεώσιμης ηλιακής ενέργειας, έχει ήδη τοποθετηθεί δοκιμαστικά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Λαρισαίων.


Όπως αναφέρει ο σχεδιαστής, πρόκειται για μία κατασκευή που συνδυάζει έξυπνα το έπιπλο με την νέα τεχνολογία και αποτελεί μία αρχή για την εγκατάσταση «πράσινων» ιδεών στο αστικό περιβάλλον.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ