Αυτή η ρεσεψιονίστ δεν μοιάζει με καμιά άλλη

Αυτή η ρεσεψιονίστ δεν μοιάζει με καμιά άλλη Facebook Twitter
Nanyang Technological University
2

Εάν επισκεφθείτε ποτέ το Πολυτεχνείο της Nanyang της Σιγκαπούρης, θα σας υποδεχτεί η Nadine. Μια ρεσεψιονίστ, άριστη στη δουλειά της, φιλική και πρόθυμη να βοηθήσει, ανταποκρινόμενη με προθυμία σε κάθε απορία σας, αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του το WIRED.

Στην παραπάνω πρόταση δεν υπάρχει τίποτε το παράξενο, εκτός ενός πράγματος. Η Nadine, είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ.

Η ρομποτική ρεσεψιονίστ, που εργάζεται στη γραμματεία του πολυτεχνείου της Nanyang, η οποία δανείζεται το όνομά της από την δημιουργό της, καθηγήτρια Nadia Thalmann, έχει προσωπικότητα, χιούμορ, ταμπεραμέντο και, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, θα θυμάται το όνομά σας και το αντικέιμενο της συζήτησης που είχατε με λεπτομέρειες, την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τη γραμματεία.

 

Πίσω από τον χαρακτήρα της Nadine, βρίσκεται μια ολόκληρη ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Thalmann, η οποία έχει αναπτύξει ένα λογισμικό παρόμοιο με της SIRI, της προσωπικής βοηθού των συσκευών me iOS της Apple, το οποίο επιτρέπει στο ανθρωποειδές ρομπότ να λειτουργεί ως συνοδός ή γραμματέας, συνεισφέροντας έτσι στην εξέλιξη της κατηγορίας των λεγομένων "social robots".

 

"Η Nadine συμπεριφέρεται σαν μια πραγματική συνοδός που είναι μονίμως στο πλευρό σας κι έχει συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω της ανά πάσα στιγμή", αναφέρει η καθηγήτρια Nadia Thalmann.

 

Η ερευνητική ομάδα της, φιλοδοξεί ότι η Nadine θα μπορέσει να βρει μια πληθώρα εφαρμογών, είτε ως μπέιμπι σίτερ είτε ως βοηθός και συντροφιά για ηλικιωμένους καθώς και ως μια πλατφόρμα παροχής πληροφοριών στο χώρο της υγείας.

 

Δείτε την Nadine εν δράσει στο βίντεο που ακολουθεί:

When Nadine meets Nadia: A social robot from #NTUsg that is powered by intelligent software, Nadine will be a great...

Posted by Nanyang Technological University, Singapore on Tuesday, December 29, 2015

 

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM