Apple: Θα έχουμε ελλείψεις σε iPhone λόγω κοροναϊού

Apple: Θα έχουμε ελλείψεις σε iPhone λόγω κοροναϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
2

Προβλήματα προκαλεί, τόσο στην παραγωγή όσο και στην διάθεση των προϊόντων της Apple το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην Κίνα ενώ η εταιρεία προειδοποίησε για «παγκόσμιες ελλείψεις» σε iPhone. 

Η εταιρεία ενημέρωσε τους επενδυτές της το βράδυ της Δευτέρας ότι δεν θα καταφέρει να πιάσει τον τριμηνιαίο στόχο της για έσοδα ύψους 63-67 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της «προσωρινά περιορισμένης» προσφοράς iPhone και της δραματικής πτώσης των πωλήσεων στην Κίνα κατά την εξάπλωση του κοροναϊού. Η Apple ωστόσο δεν υπέβαλε νέα πρόβλεψη για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου. 

Η Apple κατασκευάζει τα περισσότερα iPhones, όπως και άλλα προϊόντα της στην Κίνα. Η εξάπλωση του κοροναϊού έχει προκαλέσει την προσωρινή διακοπή της παραγωγής της εταιρείας στην Κίνα ενώ καταστήματα λιανικής έχουν κλείσει. Ορισμένα από αυτά άνοιξαν ξανά στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, αλλά και πάλι με μειωμένο ωράριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «η επιστροφή στις κανονικές συνθήκες» είναι πιο αργή από τις αρχικές της εκτιμήσεις και ως εκ τούτου η επίτευξη των στόχων είναι αδύνατη. 

Στην ανακοίνωσή της η Apple έκανε γνωστό ότι όλα τα εργοστάσια παραγωγής iPhone στην επαρχία Χουμπέι, την εστία του νέου ιού έχουν ανοίξει ξανά, αλλά η παραγωγή είναι πιο αργή «από ότι περιμέναμε αρχικά» και πρόσθεσε ότι «αυτές οι ελλείψεις προσφοράς iPhone θα επηρεάσουν προσωρινά τα έσοδα σε όλο τον κόσμο». Η εταιρεία, η οποία είχε προειδοποιήσει για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παραγωγή της ήδη από τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι ότι «η ζήτηση για τα προϊόντα μας στην Κίνα έχει επίσης επηρεαστεί».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ανοίγει σταδιακά τα καταστήματα λιανικής και θα συνεχίσει να το κάνει με τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα και ασφάλεια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία είχε παράσχει μια ασυνήθιστα μεγάλου εύρους πρόβλεψη για τα έσοδά της. Αιτία αυτής της πρόβλεψης ήταν η αβεβαιότητα για το πόσο ο κοροναϊός θα μπορούσε να επηρεάσει την παραγωγή της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι όσο το ξέσπασμα του ιού συνεχίζεται οι σκέψεις της είναι με τις κοινότητες και τα άτομα που έχουν πληγεί αλλά και σε εκείνους που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να περιορίσουν την εξάπλωσή του κοροναϊού και να θεραπεύσουν τους άρρωστους. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι υπερδιπλασιάζει τη δωρεά που είχε ήδη ανακοινωθεί «προς υποστήριξη αυτής της ιστορικής προσπάθεια για τη δημόσια υγεία». Υπογράμμισε ακόμα ότι η υγεία και η ευημερία κάθε ατόμου που συμμετέχει στην παραγωγή των προϊόντων της αποτελεί την πρωταρχική της προτεραιότητα και πως εργάζεται μαζί με τους προμηθευτές της και τους ειδικούς της δημόσιας υγείας καθώς η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται. 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της TF International Securities, ανέφερε ότι εκτιμά πως η Apple ίσως αναγκαστεί να μειώσει τις αποστολές των iPhone κατά 10% εξαιτίας του ξεσπάσματος του κοροναϊού. Η Apple δεν αναφέρει πόσα iPhones εξάγει κάθε τρίμηνο αλλά ο Kuo εκτιμά πως η εταιρεία εξήγαγε περίπου 38 εκατομμύρια συσκευές κατά το το πρώτο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς. 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το The AI Doc βγαίνει στις αίθουσες και βάζει τους ισχυρότερους ανθρώπους της AI μπροστά στην κάμερα

Τech & Science / Το The AI Doc βγαίνει στις αίθουσες και βάζει τους ισχυρότερους ανθρώπους της AI μπροστά στην κάμερα

Το νέο ντοκιμαντέρ του Daniel Roher για την τεχνητή νοημοσύνη βγαίνει στις αίθουσες με συνεντεύξεις από κορυφαία στελέχη του χώρου και φιλοδοξεί να βάλει σε μία σειρά τον ενθουσιασμό και τον φόβο που συνοδεύουν σήμερα την AI.
THE LIFO TEAM
Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα των ανδρών

Τech & Science / Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα των ανδρών

Η έρευνα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις κλινικές γονιμότητας, καθώς υποδεικνύει ότι οι άνδρες πιθανώς δεν πρέπει να απέχουν από την εκσπερμάτωση για αρκετές ημέρες, όπως προτείνουν οι υπάρχουσες οδηγίες
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒ ΒΟΖΝΙΑΚ APPLE AI

Τech & Science / Στιβ Βόζνιακ: «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακόμη αξιόπιστη» προειδοποιεί ο συνιδρυτής της Apple

Παράλληλα, προειδοποίησε για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η αυξανόμενη εξάρτηση από τέτοιες τεχνολογίες στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επεξεργάζονται πληροφορίες και επιλύουν προβλήματα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια