Apple: H εταιρεία προειδοποιεί για νέο κύμα συνδρομητικών phishing emails

Apple: H εταιρεία προειδοποιεί για νέο κύμα συνδρομητικών phishing emails Facebook Twitter
0

Τις τελευταίες μέρες έχει εμφανιστεί ένα νέο, και άκρως πειστικό κύμα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» στα εισερχόμενα των χρηστών του App Store και παρόλο που δεν μοιάζει ιδιαίτερα καινοτόμο, φαίνεται ότι έχει γίνει ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα, με την Apple να αισθάνεται την ανάγκη να προειδοποιήσει τους πελάτες στην ιστοσελίδα της.

Η Apple δημοσίευσε πρόσφατα ένα νέο έγγραφο υποστήριξης, όπου προειδοποιεί τους πελάτες για απάτες μέσω phishing emails, παρέχοντας συμβουλές που θα τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τα νόμιμα emails από το App Store ή το iTunes Store.

Εάν έχετε λάβει, λοιπόν, ένα ύποπτο email και δεν είστε βέβαιοι εάν είναι νόμιμο ή όχι, η Apple διαθέτει τώρα ένα νέο έγγραφο υποστήριξης που σας μαθαίνει να ξεχωρίζετε τη διαφορά μεταξύ μιας γνήσιας επικοινωνίας που έρχεται από το App Store, το iTunes Store, το iBooks Store, και ενός phishing email.

Apple: H εταιρεία προειδοποιεί για νέο κύμα συνδρομητικών phishing emails Facebook Twitter
Ένα παράδειγμα ενός καλοφτιαγμένου phishing email.

«Οι απατεώνες προσπαθούν συχνά να σας εξαπατήσουν να μοιραστείτε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες, στέλνοντάς σας μηνύματα ή συνδέσμους σε ιστότοπους που μοιάζουν με εκείνους της Apple, αλλά ο πραγματικός σκοπός τους είναι να κλέψουν τις πληροφορίες του λογαριασμού σας», επισημαίνει η Apple.

Η Apple συνιστά στους πελάτες που λαμβάνουν emails τα οποία ζητούν ενημέρωση του λογαριασμού ή των στοιχείων πληρωμής να το κάνουν απευθείας από τις "Ρυθμίσεις" σε ένα iPhone, iPad ή iPod touch, στο iTunes ή στο App Store σε Mac ή μέσω του iTunes σε PC, παρά μέσω οποιασδήποτε άλλης λύσης μέσω ενός browser στον ιστό. Είναι καλό να θυμάστε πως η Apple ποτέ δεν θα σας ζητήσει τέτοια στοιχεία μέσω email.

Το ίδιο ισχύει και για τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID τον οποίο χρησιμοποιείτε για αγορές, ο οποίος επίσης μπορεί να αλλάξει με περισσότερη ασφάλεια μέσα από τις "Ρυθμίσεις" στη συσκευή σας ή στο appleid.apple.com.

Να σημειώσουμε ότι η Αpple ζητά από τους πελάτες που έλαβαν ένα ύποπτο email να το διαδιβάσουν το συντομότερο δυνατόν στο [email protected].

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM