«Xάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης

«Xάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Facebook Twitter
0

Ο Απόστολος Χρήστου κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Γλασκόβη, στα 100μ. ύπτιο.

Όπως ακριβώς και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, ο κολυμβητής του Ολυμπιακού πήρε την τρίτη θέση στα 100μ. ύπτιο με 53.72, μετά από έναν περίεργο τελικό, όπου το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε χρόνο σαφώς πιο αργό απ΄όσο θα περίμενε κανείς.

Ο Χρήστου γύρισε πέμπτος στα 50μ. και δεν φαινόταν να μπορεί να ανταγωνιστεί, όχι μόνο τους δύο Ρώσους, που ήταν τα φαβορί του αγωνίσματος, αλλά και τους δύο βασικούς αντιπάλους του, τον Ρουμάνο Γκλίντα και τον Ιταλό Σαμπιόνι. Οι δύο αυτοί κολυμβητές, όμως, «πλήρωσαν» την προσπάθειά τους να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Κολεσνίκοφ και Ρίλοφ και στα τελευταία μέτρα έχασαν έδαφος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει πολύ καλό τερματισμό και να παίρνει την τρίτη θέση.

«Xάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Facebook Twitter

Αυτό είναι το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (32ο συνολικά για τον υγρό στίβο), αλλά και το πέμπτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τον Άρη Γρηγοριάδη να έχει κατακτήσει τρία και τον Χρήστου να φτάνει πλέον τα δύο.

Ο Κλιμέντ Κολεσνίκοφ έκανε «νταμπλ», καθώς μετά τα 50μ. κατέκτησε το χρυσό και στα 100μ., συντρίβοντας μάλιστα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.53. Ο Εβγκένι Ρίλοφ τον ακολούθησε με 52.74.

Με ακόμη μία εντυπωσιακή κούρσα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον αυριανό (7/8, 18:50) τελικό των 50μ. πεταλούδα. 

Με μία μέτρια κούρσα, που την άφησε στη 16η και τελευταία θέση των ημιτελικών, ολοκλήρωσε η Νόρα Δράκου την παρουσία της στα 100μ. ύπτιο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 1:01.81, περίπου ένα δευτερόλεπτο μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (1:00.88) και αρκετά πίσω από τις υπόλοιπες κολυμβήτριες.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Αθλητισμός / Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Η απόφαση της λίγκας να διεξαχθεί ο αγώνας Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ στις 20 Δεκεμβρίου στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους προπονητές των ομάδων
LIFO NEWSROOM
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Η Ολυμπιακή Φλόγα, το φως που δεν σβήνει ποτέ, θα ανάψει ξανά στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία εννέα ημερών πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια ταξιδέψει στην Ιταλία
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM