ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

WADA: Ανακλήθηκε η πιστοποίηση του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας

WADA: Ανακλήθηκε η πιστοποίηση του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε την ανάκληση της πιστοποίησης του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας. 

Η εκτελεστική επιτροπή του WADA, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες, υιοθέτησε τη σύσταση της πειθαρχικής επιτροπής του Οργανισμού να ανακληθεί η πιστοποίηση του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας «λόγω μη συμμόρφωσης με τα διεθνή στάνταρντ για τα εργαστήρια». 

Έπειτα από αυτή την απόφαση, το εργαστήριο της Αθήνας- που ήταν ήδη σε αναστολή- εξακολουθεί να μην πληροί τις προϋποθέσεις για την ανάλυση δειγμάτων για οργανισμούς αντιντόπινγκ οι οποίοι συμμορφώνονται με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ. 

Με βάση τους κανονισμούς, το εργαστήριο της Αθήνας μπορεί να ασκήσει έφεση προσφεύγοντας στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) εντός 21 ημερών μετά την κοινοποίηση της απόφασης. 

Tον Οκτώβριο του 2019 o WADA ανέστειλε την πιστοποίηση του εργαστηρίου της Αθήνας για έξι μήνες. Από εκείνη τη στιγμή, δεν επιτρεπόταν εκεί η ανάλυση δειγμάτων αίματος ή ούρων, από ελέγχους αντιντόπινγκ. Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω μη συμμόρφωσης με τα διεθνή στάνταρντ για τα εργαστήρια- που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου του Οργανισμού- «αναφορικά με την έλλειψη θεσμικής υποστήριξης και επένδυσης για το εργαστήριο». 

Η αναστολή αυτή παρατάθηκε στη συνέχεια για 12 μήνες, ενώ δόθηκε νέα παράταση έξι μηνών, καθώς κρίθηκε ότι η πανδημία επηρέασε τη δυνατότητα του εργαστηρίου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που εντοπίστηκαν προκειμένου να ανακτήσει την πιστοποίηση. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Οργανισμός προέβη σε εξ αποστάσεως αξιολόγηση και κατέληξε ότι το εργαστήριο δεν αντιμετώπισε ικανοποιητικά τα ζητήματα που εντοπίστηκαν και ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει στο επίπεδο που αναμένεται για ένα πιστοποιημένο από τον WADA εργαστήριο. Έτσι, κινήθηκαν οι πειθαρχικές διαδικασίες για να ανακληθεί η πιστοποίηση. 
 

Αθλητισμός
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ολυμπιάδα του Παρισιού θα είναι εξόχως πολιτική κι αυτό είναι καλό

Αθλητισμός / Η Ολυμπιάδα του Παρισιού θα είναι εξόχως πολιτική κι αυτό είναι καλό

Οι Παλαιστίνιοι και οι Ουκρανοί, ειδικότερα, θα θελήσουν να υπενθυμίσουν στους θεατές τους πολέμους και τις σφαγές που συνεχίζονται με σφοδρότητα, ασχέτως αν πολλοί από αυτούς τους θεατές μπορεί να έχουν αρχίσει ήδη να τους «βαριούνται» ως επικαιρότητα.
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις στο Γιβραλτάρ για το «προσβλητικό» σύνθημα παικτών της Εθνικής Ισπανίας

Αθλητισμός / Αντιδράσεις στο Γιβραλτάρ για το «προσβλητικό» σύνθημα παικτών της Εθνικής Ισπανίας

Παίκτες της «Ρόχα» φώναζαν «το Γιβραλτάρ είναι ισπανικό» κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών για το Euro 2024 - Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ αναμένεται να καταθέσει επίσημη καταγγελία στην UEFA
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε επιστολή στον προπονητή της εθνικής Αγγλίας μετά τον χαμένο τελικό

Αθλητισμός / Ο βασιλιάς Κάρολος έστειλε επιστολή στον προπονητή της εθνικής Αγγλίας μετά τον χαμένο τελικό του Euro

«Όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει σε αθλητικές δραστηριότητες οποιουδήποτε επιπέδου, γνωρίζουν πόση θλίψη μπορεί να νιώσουν μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο βασιλιάς Κάρολος
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Ουίλιαμ: Μηνύματα στήριξης στην Εθνική Αγγλίας μετά την ήττα στον τελικό του Euro 2024

Αθλητισμός / Βασιλιάς Κάρολος και πρίγκιπας Ουίλιαμ: Μηνύματα στήριξης στην Εθνική Αγγλίας μετά την ήττα στον τελικό του Euro 2024

Μαζί στην κερκίδα των επισήμων ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο βασιλιάς της Ισπανίας - Τι συμβολίζουν η κόκκινη γραβάτα του βασιλιά Φελίπε και το κόκκινο παντελόνι της πριγκίπισσας Σοφίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ