US Open: Ο Τιάφο απέκλεισε τον Ναδάλ- «Σχεδόν δακρύζω, δεν το πιστεύω»

US Open: Ο Τιάφο απέκλεισε τον Ναδάλ- «Σχεδόν δακρύζω, δεν το πιστεύω» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Φράνσις Τιάφο έβαλε «φρένο» στην πορεία του Ραφαέλ Ναδάλ στο US Open, καθώς απέκλεισε τον κάτοχο 22 Γκραν Σλαμ. 

Έπειτα από σκληρή μάχη που κράτησε πάνω από 3,5 ώρες, ο 24χρονος Αμερικανός νίκησε τον Ναδάλ με 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, στον τέταρτο γύρο του τουρνουά στη Νέα Υόρκη. Αυτή είναι η πρώτη ήττα του Ισπανού σε Γκραν Σλαμ φέτος. Ο Ναδάλ κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν και το Ρολάν Γκαρός, ενώ στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον αποσύρθηκε πριν από το ματς με τον Νικ Κύργιο, λόγω τραυματισμού. 

«Σχεδόν δακρύζω, δεν το πιστεύω. Είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών», ήταν τα πρώτα λόγια του Τιάφο μετά τη νίκη επί του Ναδάλ. «Ήταν σίγουρα φοβερή εμφάνιση. Έπαιξα πραγματικά καλά σήμερα. Απλά πίστεψα ότι μπορούσα να το κάνω. Βοήθησε ότι τον είχα αντιμετωπίσει κάποιες φορές», συμπλήρωσε. 

Ο 24χρονος αναφέρθηκε και στο τι σημαίνει για τους γονείς του- οι οποίοι μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από τη Σιέρα Λεόνε- το να τον βλέπουν να αποκλείσει τον Ναδάλ. 

«Είχα μεγάλο πάθος για το παιχνίδι. Κυρίως όχι για εμένα, αλλά για εκείνους. Με έχουν δει να πετυχαίνω σημαντικές νίκες, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι σκέφτονται βλέποντάς με να νικάω τον Ναδάλ. Θα θυμούνται αυτή την ημέρα για την υπόλοιπη ζωή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

«Έκανα ένα κακό ματς και εκείνος ένα καλό ματς. Αυτό δεν έγινε;». Με αυτά τα λόγια συνόψισε ο Ναδάλ το γιατί αποκλείστηκε. «Δεν νομίζω ότι τον πίεσα αρκετά για να του προκαλέσω τις αμφιβολίες που χρειαζόμουν. Σαφώς, έκανε καλά τα πράγματα. Αν δεν το έκανε, δεν θα νικούσε, χωρίς αμφιβολία», συμπλήρωσε ο 36χρονος και συνεχάρη τον αντίπαλό του. 

Ο Ναδάλ δήλωσε ότι πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα και ότι θα αγωνιστεί όταν νιώσει ξανά ψυχολογικά έτοιμος για αυτό, χωρίς να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM