Τίτλοι τέλους για τον Κίμι Ραϊκόνεν- Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη Formula 1

Τίτλοι τέλους για τον Κίμι Ραϊκόνεν- Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη Formula 1 Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο Κίμι Ραϊκόνεν ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι θα αποσυρθεί από τη Formula 1 στο τέλος του 2021. 

Ο 42χρονος Φιλανδός είναι ο τελευταίος οδηγός που έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari, το 2007. Αυτή είναι η 19η σεζόν του στην F1 και σύμφωνα με το ESPN έχει βρεθεί στην εκκίνηση περισσότερων αγώνων από οποιονδήποτε άλλο οδηγό στην ιστορία: συνολικά 344 φορές. 

«Αυτό ήταν. Αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν στη Formula 1», ανακοίνωσε ο Ραϊκόνεν με ανάρτηση στα social media. 

«Είναι μια απόφαση που πήρα τον περασμένο χειμώνα. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά έπειτα από αυτή τη σεζόν είναι ώρα για νέα πράγματα», έγραψε ακόμη. 

«Παρότι η σεζόν είναι ακόμη σε εξέλιξη, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, όλες τις ομάδες μου, όλους όσοι ενεπλάκησαν στην καριέρα μου και ιδιαίτερα όλους εσάς τους σπουδαίους φαν που με στηρίζετε όλο αυτό τον καιρό», συνέχισε. 

«Η Formula 1 μπορεί να φτάνει στο τέλος της για μένα, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή που θέλω να βιώσω και να απολαύσω», κατέληξε ο Ραϊκόνεν. 

Ο Φιλανδός έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2001, στο αυστραλιανό Γκραν πρι, με τη Sauber. Ακολούθησαν πέντε χρόνια στη McLaren, προτού μετακινηθεί στη Ferrari, μέλος της οποίας ήταν για τρεις σεζόν. Με αυτή την ομάδα κέρδισε τον μοναδικό παγκόσμιο τίτλο του, κερδίζοντας τον Λιούις Χάμιλτον και τον Φερνάντο Αλόνσο στον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία, το 2007. 

Έπειτα από διάλειμμα δύο ετών από την F1, επέστρεψε με τη Lotus για δύο σεζόν, προτού επιστρέψει στη Ferrari, όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια. Επόμενος σταθμός της καριέρας του- και τελευταίος στη Formula 1- ήταν η Alfa Romeo. 

Μέχρι τώρα, σε 344 Γκραν πρι έχει καταγράψει 21 νίκες, 103 φορές βρέθηκε στο βάθρο και 18 φορές ήταν στην pole position. Στην τρέχουσα σεζόν είναι 17ος στην κατάταξη των οδηγών, με μόλις 2 βαθμούς.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM