Τένις: Θρίαμβος για τη Λάκη, πρώτος τίτλος σε τουρνουά Futures

Μιχαέλα Λάκη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Τον τίτλο σε τουρνουά Futures και συγκεκριμένα αυτό των 15.000 δολαρίων στο Ηράκλειο κέρδισε η 16χρονη τενίστρια Μιχαέλα Λάκη.

Η νεαρή πρωταθλήτρια επιβλήθηκε της 20χρονης Νικόλ Κίριν από το Ισραήλ με 5-7, 6-1, 7-5, μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά, ύστερα από ένα συναρπαστικό ματς. Η παίκτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, ολοκλήρωσε τον αγώνα κερδίζοντας το 62% των πόντων στο πρώτο σερβίς (43/69), έφτασε το 51% στο 2ο (19/37) κι αν και ξεκίνησε με μόλις 33%, κέρδισε τα 11 από τα 16 service-games, ενώ είχε και 7/16 break-points.

Στο 1ο σετ η Ελληνίδα τενίστρια δέχθηκε δύο break στο ξεκίνημα και στο τέλος του, ωστόσο, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (4-4), παίρνοντας το προβάδισμα με 5-4, αλλά αυτό έμελλε να ήταν και το τελευταίο κερδισμένο της game στο σετ, καθώς η Κίριν «απάντησε» με τρία σερί games για να φτάσει στο 7-5 και στο 1-0.

Αυτό δεν έριξε ψυχολογικά την 16χρονη, η οποία στο δεύτερο σετ επιβλήθηκε της Ισραηλνής με 6-1. Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι, καθώς, αρχικά, η Λάκη προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο, η Κίριν ισοφάρισε σε 2-2. Μετά η Ελληνίδα πήρε προβάδισμα (4-3), αλλά η Ισραηλινή μείωσε σε 5-4 και με το break στο 10 game έφερε τον αγώνα σε πλήρη ισορροπία (5-5). 

Τότε, η Λάκη βρήκε το μπρέικ στο σερβίς της Κίριν (6-5) και στο δικό της δεν είχε κανένα πρόβλημα για να φτάσει στο 7-5 και να πανηγυρίσει την νίκη και τον τίτλο.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ