Η ασφάλεια είναι δίχως άλλο ένα από τα καυτά θέματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προσπάθεια των διοργανωτών είναι να προστατεύσουν κάθε εκδήλωση από γη, θάλασσα και αέρα, με την βοήθεια τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στον στρατό.


Τέσσερα αερόστατα, θα φυλάνε τους κύριους τομείς του Ρίο ντε Τζανέιρο από ύψος 200 μέτρων, με τεχνολογία που μέχρι τώρα ήταν μόνο για στρατιωτική χρήση, με κόστος 7,1 εκτ ευρώ για την κυβέρνηση της Βραζιλίας. Τα αερόστατα θα φέρουν κάμερες εγκατεστημένες, μία μέθοδο εναέριας επιτήρησης που χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό στην περίμετρο των εγκαταστάσεων του στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Κάθε αερόστατο καλύπτει περίπου 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα που αποτελείται από 13 κάμερες που συλλέγουν εικόνες των 120 megapixels και ποιότητας εξήντα φορές υψηλότερης από ό,τιμιας τηλεόρασης τελευταίας γενιάς.


Κάθε κάμερα παίρνει τρεις εικόνες ανά δευτερόλεπτο, κάθε εικόνα μπορεί να χρησιμοποιείται από έξι ανθρώπους ταυτόχρονα και να συνδέεται με κάμερες ασφαλείας, αυτοκίνητα αστυνομίας και άλλες μονάδες παρακολούθησης στην ηπειρωτική χώρα.


Για τους δημιουργούς της, το Rio 2016 είναι η ευκαιρία για να βγει οριστικά από τον στρατιωτικό τομέα και να επεκταθεί στην ασφάλεια, τις φυσικές καταστροφές, την προστασία των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr