Στη Βραζιλία τελικά το Κόπα Αμέρικα, παρά τη μάχη με τον κορωνοϊό- Αποσύρθηκαν Αργεντινή και Κολομβία

Στη Βραζιλία τελικά το Κόπα Αμέρικα, παρά τη μάχη με τον κορωνοϊό- Αποσύρθηκαν Αργεντινή και Κολομβία Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Βραζιλία ανέλαβε τελικά να φιλοξενήσει το Κόπα Αμέρικα, περίπου δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

 

Μετά την απόφαση της Κολομβίας και της Αργεντινής να αποσυρθούν από διοργανώτριες χώρες, το Κόπα Αμέρικα «μετακόμισε» στη Βραζιλία, παρότι οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα νέο κύμα κορωνοϊού εκεί.

 

Το Κόπα Αμέρικα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου και ο τελικός θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου. Σταρ όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Λουίς Σουάρες και ο Σέρχιο Αγουέρο αναμένεται να δώσουν το παρών. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) έχει υποσχεθεί ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν εμβολιαστεί πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

 

«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση έδειξε ευελιξία και αποφασιστικότητα σε μια κρίσιμη στιγμή για το νοτιοαμερικανικό ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία είναι σε μια περίοδο σταθερότητας και έχει αποδεδειγμένα υποδομές και πρόσφατη εμπειρία σε διοργανώσεις αυτού του μεγέθους, δήλωσε ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

 

Η Βραζιλία φιλοξένησε το Κόπα Αμέρικα το 2019 και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2014, ενώ το 2016 έγιναν στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Ολυμπιακοί αγώνες.

 

Η Αργεντινή αποσύρθηκε ως διοργανώτρια χώρα, επικαλούμενη την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Από την πλευρά της η Κολομβία έπραξε το ίδιο λόγω των σφοδρών διαδηλώσεων στη χώρα.

 

Η Βραζιλία έχει σε απόλυτους αριθμούς τον δεύτερο χειρότερο τραγικό απολογισμό από την πανδημία, πίσω από τις ΗΠΑ, καθώς περισσότεροι από 460.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

 

Η απόφαση να φιλοξενήσει η χώρα το Κόπα Αμέρικα, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. «Είναι σοβαρός ο Μπολσονάρο; Εν μέσω της πανδημίας, της άφιξης του τρίτου κύματος, του κινδύνου για έλλειψη κλινών και προμηθειών και με τους αργούς εμβολιασμούς; Απίστευτο», σχολίασε η Γκλέισι Χόφμαν, πρόεδρος του κόμματος των Εργαζομένων.

 


Ήδη οι κυβερνήτες τριών πολιτειών έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνουν εκεί ματς για τη διοργάνωση. Γιατροί και επιστήμονες στη Βραζιλία προειδοποιούν για πιθανό νέο κύμα κορωνοϊού. Την Κυριακή ο μέσος όρος του επταήμερου για τα νέα κρούσματα ξεπέρασε ξανά τα 61.000, από 56.000 που ήταν πριν από ένα μήνα.

 

«Μία διοργάνωση τέτοιου μεγέθους κινητοποιεί αναρίθμητους ανθρώπους, ακόμη κι αν τα ματς γίνουν σε άδεια στάδια. Και αυτό αυξάνει την εξάπλωση του ιού. Θα συμβάλει σε μία νέα αναζωπύρωση. Το τουρνουά θα έπρεπε να ματαιωθεί, τέλος», προειδοποίησε ο λοιμωξιολόγος Χοσέ Νταβίντ Ουρμπάες, μέλος της επιτροπής της Βραζιλίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

 

«Θα είναι το πρωτάθλημα του θανάτου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερουσιαστής Ρενάν Καλχέιρος, εισηγητής της επιτροπής που διερευνά τις κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

 

Με πληροφορίες από FT, Reuters, AFP

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ