Σπάνια στιγμή στο Παγκόσμιο στίβου: Ο γιος κέρδισε το χρυσό, ο πατέρας έκανε την περιγραφή στο στάδιο

Σπάνια στιγμή στο Παγκόσμιο στίβου: Ο γιος κέρδισε το χρυσό, ο πατέρας έκανε την περιγραφή στο στάδιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μόλις πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, ο Τζέικ Γουάιτμαν έπιασε το κεφάλι του, σοκαρισμένος με αυτό που μόλις είχε πετύχει. Στο στάδιο, ακουγόταν η φωνή του Τζεφ Γουάιτμαν. Γιατί σε αυτή την σπάνια, συγκινητική στιγμή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ο γιος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ο πατέρας το περιέγραψε. 

Ο 28χρονος Βρετανός πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Όρεγκον, κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο στα 1.500 μέτρα. Ο πρώτος που κερδίζει η Βρετανία από το 1983, όταν είχε πάρει το χρυσό ο Στιβ Κραμ. 

Μετά τον θρίαμβο, στη γιγαντοοθόνη στο Hayward Field ξαφνικά εμφανίστηκε το πρόσωπο του εκφωνητή του σταδίου. «Πρέπει να σας πω γιατί η κάμερα είναι πάνω μου», είπε ο Τζεφ Γουάιτμαν, πρώην μαραθωνοδρόμος και η «φωνή» στα στάδια που φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις εδώ και δεκαετίες. «Αυτός είναι ο γιος μου. Τον προπονώ. Και είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής», συμπλήρωσε. 

Με κάποιο τρόπο, ο Τζεφ Γουάιτμαν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, σε μια στιγμή που σίγουρα ήταν πρωτοφανής στην περιγραφή αγώνων. «Ήταν σουρεαλιστικό να τον βλέπω να κερδίζει χρυσό. Σκεφτόμουν: τον ξέρω αυτόν τον τύπο. Μοιάζει γνωστός», δήλωσε αργότερα ο πατέρας, που περιέγραψε όρθιος την προσπάθεια του γιου του στα τελευταία μέτρα.  

Το μετάλλιο του Γουάιτμαν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη, που η βρετανική ομοσπονδία του είχε κλείσει εισιτήριο για πτήση που απογειωνόταν μία ώρα μετά την τελετή απονομής. Ευτυχώς, τα μετάλλια απονεμήθηκαν νωρίτερα για χάρη του. 

Σε μια κούρσα με τους τρεις πρώτους των Ολυμπιακών αγώνων- Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν, Τόμοθι Τσέριγιοτ και Τζος Κερ- όπως και τον Άμπελ Κίπσανγκ που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, σίγουρα ο Τζέικ Γουάιτμαν ήταν το αουτσάιντερ. 

Όμως, στα τελευταία 200 μέτρα πέρασε αρχικά τον Τσέριγιοτ και μετά τον Ινγκεμπρίτσεν, για να τερματίσει πρώτος σε 3.29.2. «Ο Τζέικ Γουάιτμαν μόλις έκανε την κούρσα της ζωής του», είπε ο πατέρας του στους 15.000 που ήταν στο στάδιο και συμπλήρωσε «έχασα τη φωνή μου». Δεύτερος τερμάτισε ο Ινγκεμπρίτσεν, σε 3.29.27 και το χάλκινο πήγε στον Μοχάμεντ Κάτιρ, που πέτυχε 3.29.90. 


 
«Μπορεί να είναι σαν ρομπότ στο μικρόφωνο κάποιες φορές», είπε ο 28χρονος αναφερόμενος στις περιγραφές του πατέρα του. «Μερικοί λένε ρομπότ, άλλοι λένε επαγγελματίας. Ελπίζω να λύγισε σήμερα. Θα είναι ενδιαφέρον να τον δω. Η μαμά μου έκλαιγε, κάποιος έκλαιγε!», συμπλήρωσε. Μετά την κούρσα, ο πατέρας του εγκατέλειψε για λίγο το πόστο του και έτρεξε στη μικτή ζώνη, για να αγκαλιάσει τον δρομέα. 

Όσο για τον πατέρα, επεσήμανε ότι πρέπει να είναι αντικειμενικός, αλλιώς «δεν θα μου επιτρέψουν να περιγράψω ξανά τα 1.500 μέτρα». Πάντως, μια χροιά υπερηφάνειας ήταν εμφανής όταν ανακοίνωσε κατά την τελετή απονομής «Χρυσός, εκπροσωπώντας τη Μεγάλη Βρετανία, ο Τζέικ Γουάιτμαν» και στη συνέχεια σηκώθηκε όρθιος για τον εθνικό ύμνο. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM
ΛΕΣΤΕΡ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONSHIP

Αθλητισμός / Από το θαύμα του 2016 στην οικονομική κρίση – Πώς έφτασε η Λέστερ σε δικαστική διαμάχη για 200 εκατ. λίρες

Η Λέστερ Σίτι κατηγορείται για παραβίαση οικονομικών κανονισμών και κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών στην Championship - Τι έφερε την κρίση, ο ρόλος του Σιφουέντες και πώς η απόφαση θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου
LIFO NEWSROOM