Σκάνδαλο στην Μπαρτσελόνα: Πλήρωνε για «επιθέσεις εναντίον παικτών της» στα social media

Σκάνδαλο στην Μπαρτσελόνα: Πλήρωνε για «επιθέσεις εναντίον παικτών της» στα social media Facebook Twitter
Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε για επιθέσεις εναντίον παικτών της, στα social media, σύμφωνα με ρεπορτάζ (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Η Μπαρτσελόνα πλήρωνε εταιρεία, για να ενορχηστρώνει επιθέσεις στα social media εναντίον νυν και πρώην παικτών της, αντιπάλων του προέδρου του συλλόγου και πολιτικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ καταλανικού Μέσου.

Σύμφωνα με τη ραδιοφωνική εκπομπή La Llotja del Què t'hi Jugues του SER Catalunya, η Μπαρτσελόνα είχε προσλάβει την I3 Ventures, εταιρεία social media, προκειμένου να βλάψει τη φήμη σταρ της ομάδας όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, πιθανών υποψηφίων προέδρων, όπως και πρώην παικτών και προπονητών.

Αυτή η «επιχείρηση» ήταν να δημιουργηθούν απόψεις στα social media με στόχο από τη μία να προστατευθεί η φήμη του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοζέπ Μαρία Μπερτομέου και από την άλλη να υπονομευθούν άνθρωποι και φορείς που είχαν σχέση με την ομάδα σε διαφορετικά επίπεδα.

Οι υπηρεσίες της I3 Ventures κοστίζουν συνολικά 1,1 εκατ. δολάρια. Η Μπαρτσελόνα παραδέχεται ότι τις έχει χρησιμοποιήσει, αλλά υποστηρίζει ότι η συνεργασία αυτή περιελάμβανε μόνο αναρτήσεις «θετικών μηνυμάτων».

Ποιους είχαν βάλει στο στόχαστρο

Η I3 Ventures, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καταλανικού Μέσου, έχει δεκάδες λογαριασμούς στο Facebook και το Τwitter, τους οποίους τόσο η εταιρεία όσο και ο σύλλογος χαρακτηρίζουν ως ανεπίσημους. Σε αυτούς έχουν γίνει αναρτήσεις εναντίον παικτών όπως ο Μέσι και ο Πικέ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον Μέσι, γίνονταν αναφορές σε θέματα όπως η ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα και οι δραστηριότητες της συζύγου του, που- σύμφωνα με τις αναρτήσεις- τον έχουν κάνει να χάσει τη συγκέντρωσή τους στο ποδόσφαιρο.

Άλλοι που έχουν δεχθεί επιθέσεις μέσω αυτής της «επιχείρησης» είναι μεταξύ άλλων ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα Πεπ Γκουαρντιόλα- που τώρα είναι στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι- αλλά και «θρυλικές» μορφές της ομάδας που πλέον είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Κάρλες Πουγιόλ και ο Τσάβι Ερνάντεθ. Ο τελευταίος έφτασε κοντά στο να διαδεχθεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο προπονητικό πόστο, όταν απολύθηκε τον Ιανουάριο.

Επίσης, επιθέσεις έχουν δεχθεί ο Βίκτορ Φοντ, που θα διεκδικήσει την προεδρία, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Χουάν Λαπόρτα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Καταλονίας, Κιμ Τόρα, όπως και άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες της καταλανικής πολιτικής σκηνής.

Μάλιστα, σύμφωνα η εκπομπή ανέφερε ότι απέκτησε πρόσβαση σε δύο αναφορές της εταιρείας, η μία από τις οποίες αποτελούσε συγκεκριμένο πλάνο δράσης εναντίον του Φοντ. Ήδη ο τελευταίος έχει απαιτήσει εξηγήσεις από το διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα, έπειτα από τις αποκαλύψεις.

Με πληροφορίες από το Forbes

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM