Σάλκε: Οπαδοί έριξαν αυγά στους παίκτες- Υποβιβασμός για πρώτη φορά έπειτα από 33 χρόνια

Σάλκε: Οπαδοί έριξαν αυγά στους παίκτες- Υποβιβασμός για πρώτη φορά έπειτα από 33 χρόνια Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οπαδοί της Σάλκε επιτέθηκαν με αυγά στους ποδοσφαιριστές, έπειτα από την ήττα με 1-0 από την Αρμίνια Μπίλεφελντ, αποτέλεσμα που «σφράγισε» τον υποβιβασμό της ομάδας από την Bundesliga για πρώτη φορά έπειτα από 33 χρόνια.

 

Περίπου 500-600 οπαδοί περίμεναν την αποστολή της Σάλκε στην έδρα της ομάδας, όπου επέστρεψε μετά την αναμέτρηση. Είχαν ανάψει από νωρίς καπνογόνα και πυροτεχνήματα. «Μόλις έφτασε η ομάδα και βγήκε από το γήπεδο, υπήρξαν σοβαρές διαμαρτυρίες», ανέφερε η αστυνομία.

 

«Πέταξαν αυγά στους παίκτες, οι οποίοι δέχθηκαν και φραστικές επιθέσεις», σύμφωνα με την αστυνομία, που ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις στο σημείο, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν κλιμάκωση.

 

Η Σάλκε έχει αλλάξει πέντε προπονητές αυτή τη σεζόν με τελευταίο τον Δημήτρη Γραμμόζη. Μετά το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης με την Αρμίνια Μπίλεφελντ οι παίκτες της ομάδας έκλαιγαν, έβριζαν, ή δεν μπορούσαν να κρύψουν το σοκ τους.

 

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που υποβιβάζεται η Σάλκε, κάτι που τελευταία φορά έγινε το 1988. Η ομάδα έχει κατακτήσει επτά φορές το πρωτάθλημα Γερμανίας, η πιο πρόσφατη το 1958, ενώ το 2018 είχε πάρει τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.



Με ανακοίνωση ο σύλλογος καταδίκασε την επίθεση στους ποδοσφαιριστές, επισημαίνοντας ότι κάποιοι από τους οπαδούς παραβίασαν κόκκινες γραμμές που είναι αδιαπραγμάτευτες.

 

«Αν και είναι κατανοητή η οργή και ο θυμός για τον υποβιβασμό, ο σύλλογος δεν θα αποδεχθεί ποτέ να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτών και του προσωπικού», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, συμπληρώνοντας ότι διενεργείται έρευνα για το περιστατικό. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM