«Πριν τον Πελέ, το 10 ήταν απλώς ένας αριθμός»- Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Μέσι και Εμπαμπέ αποχαιρετούν τον «βασιλιά»

«Πριν τον Πελέ, το 10 ήταν απλώς ένας αριθμός»- Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Μέσι και Εμπαμπέ αποχαιρετούν τον «βασιλιά» Facebook Twitter
Φωτ,: Instagram
0

Οι θρύλοι του σύγχρονου ποδοσφαίρου, Ρονάλντο, Μέσι, Εμπαπέ και Νεϊμάρ λένε το δικό τους αντίο στο «φαινόμενο» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον βασιλιά Πελέ που πέθανε σήμερα σε ηλικία 82 ετών.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη τη Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην οικογένεια του κ. Edson Arantes do Nascimento. Ένα απλό «αντίο» στον αιώνιο Βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αυτή τη στιγμή αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

»Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, μια αναφορά από το χθες, για σήμερα, για πάντα. Η στοργή που έδειχνε πάντα για μένα ήταν αμφίδρομη σε κάθε στιγμή που μοιραζόμασταν, ακόμα και από απόσταση.

»Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα μείνει για πάντα μέσα σε όλους εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη, βασιλιά Πελέ» έγραψε ο Ρονάλντο αναρτώντας μία φωτογραφία τους σε ασπρόμαυρο φόντο.

«Πριν τον Πελέ, το «10» ήταν απλώς ένας αριθμός. Διάβασα αυτή τη φράση κάπου, κάποια στιγμή στη ζωή μου. Αλλά αυτή η πρόταση, όμορφη, είναι ελλιπής. Θα έλεγα ότι πριν από τον Πελέ το ποδόσφαιρο ήταν απλώς ένα άθλημα.
Ο Πελέ τα άλλαξε όλα.

»Μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε τέχνη, σε διασκέδαση. Έδωσε φωνή στους φτωχούς, στους μαύρους και ιδιαίτερα: έκανε ορατή τη Βραζιλία. Το ποδόσφαιρο και η Βραζιλία ανέβασαν το status τους χάρη στον Βασιλιά! Έφυγε, αλλά η μαγεία του θα παραμείνει.
Ο Πελέ είναι ΑΙΩΝΙΟΣ!!» έγραψε ο συμπατριώτης του Νεϊμάρ.

Σε ένα λιτό μήνυμα «αναπαύσου εν ειρήνη» αρκέστηκε ο Λιονέλ Μέσι, αποχαιρετώντας τον βασιλιά Πελέ.

«Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας άφησε, αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ» έγραψε ο Κιλιάν Εμπαπέ αναρτώντας στον λογαριασμό του μία φωτογραφία των δυο τους.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χάλιμπερτον»

Αθλητισμός / Αντετοκούνμπο: Όταν έρχεσαι από το τίποτα και δουλεύεις όλη σου τη ζωή, είσαι ταπεινός

«Η μητέρα μου όταν πήραμε το πρωτάθλημα, φοβόταν να μπει στο γήπεδο για να με αγκαλιάσει» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον πατέρα του Χάλιμπερτον
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
Μπιλ Μπέλιτσικ: Η 24χρονη κοπέλα του κορυφαίου προπονητή και το στιγμιότυπο

Αθλητισμός / Η 24χρονη σύντροφος του Μπιλ Μπέλιτσικ παρεμβαίνει σε συνέντευξη: «Δεν μιλάμε γι' αυτό»

Αν και βρισκόταν εκτός πλάνου, η Τζόρντον Χάντσον παρενέβη όταν έκρινε πως ο 73χρονος κορυφαίος προπονητής δεν έπρεπε να απαντήσει σε συγκεκριμένη ερώτηση για τη σχέση τους
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακός - Ρεαλ Μαδρίτης 77 - 71:

Αθλητισμός / Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 77 - 71: Με χαρακτήρα και άμυνα στο 2-0 και αγκαλιά με το Final Four

Ο Ολυμπιακός έκανε αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 77 - 71 στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κάνοντας το 2-0 στη σειρά των playoffs
LIFO NEWSROOM