Πέθανε ο Ρέι Κλέμενς, θρυλικός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ και της Τότεναμ

Πέθανε ο Ρέι Κλέμενς, θρυλικός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ και της Τότεναμ Facebook Twitter
Getty Images
0

Το αγγλικό ποδόσφαιρο θρηνεί το θάνατο του θρυλικού τερματοφύλακα Ρέι Κλέμενς, σε ηλικία 72 ετών.

Ο Κλέμενς, που άφησε σήμερα την τελευταία ανάσα του, ήταν μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της εθνικής ομάδας τις δεκαετίες του '70 και του '80 και από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Κλέμενς επιλέχθηκε από τον θρυλικό Μπιλ Σάνκλι για να παίξει κάτω από τα δοκάρια της Λίβερπουλ το 1967 και σε 14 χρόνια σπουδαίας καριέρας στο «Ανφιλντ», κέρδισε τρία πρωταθλήματα και άλλα τόσα ευρωπαϊκά γήπεδα, πριν φύγει το 1981 για το Λονδίνο και την Τότεναμ.

Στην Τότεναμ αγωνίστηκε για το υπόλοιπο της καριέρας, κερδίζοντας το κύπελλο Αγγλίας (1982) και το κύπελλο UEFA δύο χρόνια αργότερα.


Και οι δύο ομάδες του, με μηνύματα στο Twitter εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια του σπουδαίου ποδοσφαιριστή που είχε φορέσει 61 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας.

Η Τότεναμ, μετέφερε μήνυμα από την οικογένεια του εκλιπόντα αναφέροντας πως «μετά από από τόσο σκληρή και μεγάλης διάρκειας μάχη (σ.σ. ο Κλέμενς είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2005) είναι πλέον σε ένα ήσυχο μέρος που δεν πονάει» ευχαριστώντας για την αγάπη και την υποστήριξη που ο Κλέμενς δέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM