Απεργία την Πρωτομαγιά

Πεκίνο: Ξεκινάει αύριο η Λαμπαδηδρομία διάρκειας μόλις τριών ημερών - Λόγω Covid-19

Πεκίνο: Ξεκινάει αύριο η Λαμπαδηδρομία διάρκειας μόλις τριών ημερών - Λόγω Covid-19 Facebook Twitter
0

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινά αύριο τη Λαμπαδηδρομία, που περιορίστηκε σε τρεις ημέρες, λόγω της Covid-19, και δεν θα μοιάζει με την διαδρομή των 130 ημερών, 137.000 χιλιομέτρων στους Θερινούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ξεκινώντας από το Ολυμπιακό Δασικό Πάρκο του Πεκίνου, η δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα θα κάνει στάσεις σε σημεία-ορόσημα, όπως το Θερινό Ανάκτορο και το τμήμα Badaling, η πιο επισκέψιμη τοποθεσία του Σινικού Τείχους, καθώς και χώρους των Αγώνων, όπου θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις.

Σε μια στάση η Φλόγα θα περάσει υποβρύχια από αμφίβια ρομπότ, ενώ σε άλλη θα μετακινηθεί από αυτόνομα οχήματα, αλλά, λόγω των σκληρών κανόνων της Κίνας για την Covid-19, μόνο επιλεγμένα μέλη του κοινού θα επιτρέπεται να παρακολουθούν αυτοπροσώπως την εκδήλωση.

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Ελλάδα και την Αρχαία Ολυμπία στις 18 Οκτωβρίου, ενώ έφτασε στην Κίνα δύο ημέρες αργότερα.

Η πρώτη λαμπαδηδρομία έλαβε χώρα στους Αγώνες του Βερολίνου το 1936 και η Αθήνα μετέτρεψε την παράδοση σε μια παγκόσμια περιοδεία το 2004, την οποία ακολούθησε το Πεκίνο το 2008 με μια διαδρομή που άγγιξε έξι ηπείρους.

Μετά από αυτό, η ΔΟΕ απαγόρευσε τις διεθνείς Ολυμπιακές λαμπαδηδρομίες και η Φλόγα μεταφέρεται αεροπορικώς από την Αθήνα στις χώρες υποδοχής.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του περασμένου καλοκαιριού, η Ολυμπιακή Φλόγα ταξίδεψε περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα σε 121 ημέρες, αλλά απομακρύνθηκε από τους δημόσιους δρόμους λόγω της Covid-19.

Τώρα στο Πεκίνο, αυτές τις τρεις ημέρες, θα μεταφερθεί από 1.200 λαμπαδηδρόμους που έχουν εμβολιαστεί και υποβληθεί σε τεστ για Covid-19.

Η Λαμπαδηδρομία θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, του οποίου η ταυτότητα παραμένει μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή, ανάψει το βωμό στη «Φωλιά του Πουλιού», το εθνικό στάδιο του Πεκίνου, όπου πραγματοποιήθηκε και η τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών του 2008

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ