Πεκίνο 2022: Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος 18 μέτρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πεκίνο 2022: Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος 18 μέτρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
CGTN
0

Για να διαφημίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στο Πεκίνο, η Κίνα κατασκεύασε έναν τεράστιο χιονάνθρωπο που θα «καλωσορίζει» τους επισκέπτες στη χώρα.

Ο τεράστιος χαμογελαστός χιονάνθρωπος έχει ύψος πάνω από 18μ.και πλάτος πάνω από 12 μ. και κατασκευάστηκε στη χειμερινή πόλη Χάρμπιν της βορειοανατολικής Κίνας.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης CGTN, απεικονίζονται εργάτες να φτυαρίζουν το χιόνι στις 8 Ιανουαρίου γύρω από τη βάση του χιονάνθρωπου.

Ο χιονάνθρωπος βρίσκεται σε τοποθεσία ορόσημο, στο Μουσικό Πάρκο του Χάρμπιν, ένα τουριστικό hotspot κατά μήκος του ποταμού Σονγκούα. Κάθε χειμώνα, η πόλη φιλοξενεί ένα ετήσιο φεστιβάλ γλυπτικής από χιόνι και πάγο.

Σύμφωνα με το CGTN, περίπου 120 γλύπτες χρησιμοποίησαν 2.000 κυβικά μέτρα χιονιού για να δημιουργήσουν τον χιονάνθρωπο. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι περίπου 3.000 τουρίστες επισκέπτονται τον χιονάνθρωπο κάθε μέρα.

Η Κίνα ήδη την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε ένα νέο τρένο χωρίς οδηγό που ονομάζεται Fuxing και το οποίο θα μεταφέρει αθλητές και δημοσιογράφους από και προς τους Ολυμπιακούς χώρους στο Πεκίνο και τις γύρω περιοχές στο Zhangjiakou.

Το τρένο χρειάζεται μόλις 50 λεπτά για να μεταφέρει τους επιβάτες του από το κέντρο του Πεκίνου στους Ολυμπιακούς χώρους στο Zhangjiakou, ένα ταξίδι που διαρκεί συνήθως περίπου τρεις ώρες μέσω ενός κανονικού τρένου express.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου 2022. Η χώρα σχεδιάζει να εφαρμόσει μια «φούσκα» στο πλαίσιο μέτρων κατά του κορωνοϊoύ, όπου αθλητές, αξιωματούχοι, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και δημοσιογράφοι θα μπορούν να μετακινούνται μόνο εντός καθορισμένων τοποθεσιών.

Με πληροφορίες του Insider

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM