Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ ύπτιο

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο για την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ ύπτιο Facebook Twitter
0

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ ύπτιο της κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Πρόκειται για το τρίτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας και το 13ο συνολικά.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έγραψε ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της. Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου έκανε τον αγώνα της ζωής της, ανήμερα των γενεθλίων της, στα 38 της χρόνια και τερμάτισε 1η σε 50.12 στα 50 μ. ύπτιο S4 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τρία χρόνια μετά το χάλκινο του Τόκιο, θα ανέβει για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί ενός Παραολυμπιακού βάθρου.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια και χάλκινη Παραολυμπιονίκης του Τόκιο έκανε χρόνο 50.12, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γερμανίδα Τζίνα Μπότσερ (51.40) και τρίτη την Βραζιλιάνα Λίντια Βιέρα Ντε Κρουζ (52.00). Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της 38χρονης Σταματοπούλου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπως έχει ανακοινώσει η ίδια.

«Πριν βγω στον αγωνιστικό χώρο έλεγα Παναγία μου να έρθει το χρυσό. Ηταν ανάμεικτα τα συναισθήματα και άλλαζαν συνεχώς και που έβλεπα τις άλλες αθλήτριες σκεφτόμουν ότι είναι πολύ καλές. Έτρεμα και έλεγα να έρθει το μετάλλιο και ας είναι οποίο να ‘ναι. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι μια μέρα πριν με βοήθησε η συναθλήτρια μου Δώρα Ποιμενίδου. Έδωσα πολύ πόνο όταν ξεκίνησε η κούρσα και λέω κάνε το τώρα που έχεις γενέθλια και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη κούρσα και έτρεμα όλη την ώρα.

Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί περάσαμε πολλά τον τελευταίο χρόνο και θεωρώ ότι το έκανα το δώρο στον εαυτό μου αλλά και στον προπονητή μου που έχει και αυτός γενέθλια. Είναι καρμικό αυτό που έγινε. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο και να κάνω δώρο σε εμένα, αλλά και στους γύρω μου που έχουμε παλέψει χρόνια. Στον προπονητή μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με άντεξε όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να το γιορτάσω σήμερα και θα κεράσω όσους θέλουν», είπε με έκδηλη συγκίνηση η χρυσή παραολυμπιονίκης.

 
 

 
 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM
Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM