Ομοσπονδία Πάλης: Καταγγελίες για εξώθηση ανηλίκων στην πορνεία και συγκάλυψη παραγόντων

Ομοσπονδία Πάλης: Καταγγελίες για εξώθηση ανηλίκων στην πορνεία και συγκάλυψη παραγόντων Facebook Twitter
(Eurokinissi)
0

Καταγγελίες και αναφορές για εξώθηση ανηλίκων σε πορνεία και «συγκάλυψη παραγόντων» στην Ομοσπονδία Πάλης κατέθεσαν στον Αθλητικό εισαγγελέα γονείς αθλήτριας.

Οι γονείς της τότε 12χρονης αθλήτριας (το 2017), κατέθεσαν υπόμνημα προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα, όπου αναφέρεται ότι η κόρη τους αποπλανήθηκε πριν από χρόνια από τον προπονητή της. Ο κατηγορούμενος προπονητής έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Οι γονείς της νεαρής αθλήτριας επισημαίνουν στο υπόμνημα πως ένας αθλητής σε ανώνυμη συνέντευξη «καταγγέλλει ότι άνθρωποι της ομοσπονδίας εξώθησαν τον ίδιο στην πορνεία, προς επίρρωση όσων ήδη» έχουν παρουσιαστεί. «Το παιδί αυτό ήταν ανήλικο όταν έλαβαν χώρα τα καταγγελλόμενα αλλά σήμερα είναι ενήλικας. Ονομάζεται (...) όπως έμαθα και προτίθεται να καταθέσει ενώπιόν σας αναφορικά με όσα έζησε, ο ίδιος καθώς και ο προπονητής του (..)».

Στο ίδιο έγγραφο, που επικαλείται ότι έχει στην κατοχή του το protothema.gr τονίζεται πως στην Ομοσπονδία Πάλης υπάρχει συγκάλυψη τα τελευταία χρόνια. Οι γονείς καταγγέλλουν επίσης πως οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν προχωρήσει σε σωρεία πράξεων που σχετίζονται με κατάχρηση εξουσίας και πως υπάρχει ενδεχόμενο και για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας.

 

Υποστηρίζουν δε, πως υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που γνώριζαν τι συνέβαινε εντός της Ομοσπονδίας, τα οποία μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ασκούν επιρροή και προτείνουν συνολικά 5 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και έναν προπονητή, τον οποίο κατονομάζουν. Πρόκειται για άτομο, το οποίο όπως σημειώνουν έχει παραδεχθεί ότι εξωθήθηκε σε μαστροπεία.

Αυτό σύμφωνα με τους γονείς της ανήλικης αθλήτριας χρήζει «δικαστικής διερεύνησης». Οι ίδιοι δε, κάνουν αναφορά σε πρόσωπο το οποίο κατά τα λεγόμενά τους «συγκάλυπτε τις παράνομες και ανόσιες συμπεριφορές του συγκεκριμένου παράγοντα εις βάρος ανήλικων παιδιών».

«Οι γονείς της ανήλικης 12χρονης αθλήτριας της πάλης είναι συγκλονισμένοι από τις εκτεταμένες αποκαλύψεις αναφορικά με το περιστατικό του παιδιού τους και άλλα περιστατικά» δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Ειρήνη Μαρούπα.

«Αφενός για το γεγονός ότι στην ομοσπονδία ένας και μόνος ήταν αυτός που την διοικούσε και διαχειριζόταν τα οικονομικά της ομοσπονδίας και τους ανθρώπους της! Ο οποίος την διοικούσε ακόμα και μετά την αποχώρησή του μέσω παρενθέτων προσώπων. Πώς είναι δυνατόν να γινόταν αυτό ανεκτό διαχρονικά από κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων που γνώριζαν και σώπαιναν, οδηγώντας τους καλυπτόμενους στην αλαζονεία και την αποθράσυνση λόγω ατιμωρησίας;», 

Η πιο σοβαρή πτυχή όλων, ωστόσο, όπως αναφέρει η δικηγόρος είναι ότι «πλέον καταγγέλλονται εναντίον μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας πράξεις εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία».

 

Κατά την ίδια, «ήταν ευρέως γνωστό και διαδεδομένο στην ομοσπονδία» πως ο κατηγορούμενος που καταδικάσθηκε για την αποπλάνηση του παιδιού, «συμπεριφερόταν ανάρμοστα στις ανήλικες αθλήτριες, (πριν συμβεί το έγκλημα), χωρίς κανείς να τον ενοχλεί για να αλλάξει έστω την συμπεριφορά του! Είναι συγκλονισμένοι διότι ο κόσμος της πάλης βοούσε γι'αυτόν τον δήθεν προπονητή, αλλά παρά τις υποδείξεις πολλών παραγόντων της ομοσπονδίας προς αυτόν που καθόριζε τις τύχες της ομοσπονδίας, να απομακρυνθεί «ο προπονητής» από το άθλημα και τις ανήλικες, αυτό δεν συνέβη ποτέ, παρότι δεν είχε καν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κι ερείδεται αν ήταν καν προπονητής του αθλήματος

»Το συνταρακτικότερο όλων όμως, είναι ότι πλέον καταγγέλλονται εναντίον μεγαλοπαράγοντα της ομοσπονδίας πράξεις εξώθησης ανηλίκων στην πορνεία, γεγονός που προκαλεί αποτροπιαστικά συναισθήματα σε κάθε άνθρωπο. Τα οποία επιτείνονται διότι όλα αυτά συνέβαιναν στον χώρο μίας αθλητικής ομοσπονδίας. Είναι επιτακτική ανάγκη, να πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης σε όσους τέλεσαν τέτοια αδικήματα άμεσος και δριμύς, ώστε να επέλθει πραγματική κάθαρση στον χώρο»

Εξώδικη διαμαρτυρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» . Αναλυτικά σημειώνει:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με έκπληξη έλαβε γνώση σήμερα του δημοσιεύματος της εφημερίδας ιστοσελίδας «Πρώτο θέμα» με τίτλο: «Ομοσπονδία Πάλης: Καταγγελίες για κύκλωμα πορνείας και συγκάλυψη παραγόντων». Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι η ΕΛΟΠ έχει ήδη ζητήσει από την 27η.01.2021 την παρέμβαση του Εισαγγελέα για όσα έχουν ειπωθεί και όσα έχουν καταγγελθεί, αιτούμενη την ποινική δίωξη των ιθυνόντων για οποιοδήποτε αδίκημα έχει διαπράχθει. Μας προκαλεί τεράστια εντύπωση γιατί, εφόσον έχει ήδη αναλάβει την υπόθεση ο αρμόδιος Εισαγγελέας, κατόπιν πρωτοβουλίας της ΕΛΟΠ μάλιστα, το ίδιο ακριβώς θέμα επανέρχεται στη δημοσιότητα! Για ποιο λόγο τόσο το «Πρώτο Θέμα», όσο κι άλλα Μέσα που αναδημοσίευσαν την είδηση δεν ζήτησαν ουδέποτε τη γνώμη της Ομοσπονδίας, όπως ορίζουν οι κανόνες δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος; Επειδή, λοιπόν, αρμόδια για να αποφανθεί επί των ανωτέρω είναι η δικαιοσύνη κι όχι οιαδήποτε «λαϊκά και τηλεοπτικά δικαστήρια», η ΕΛΟΠ απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία- δήλωση – πρόσκληση προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την σχετική ιστοσελίδα «protothema.gr», με το εξής περιεχόμενο:

»Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα σας (18.02.2021 και ώρα 10:10) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας από τον ως άνω δημοσιογράφο και αφορά την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, επειδή έχουν καταγγελθεί ξανά σε προγενέστερο χρόνο σε άλλο έντυπο και ιστοσελίδα τα ίδια περιστατικά, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης κατέθεσε ΑΜΕΣΑ και συγκεκριμένα την 27.01.2021 σχετική αίτηση προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία ζήτησε να χαρακτηριστεί ως κατεπείγουσα για να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για τα όσα έχουν ήδη καταγγελθεί. Δηλαδή, η ΕΛΟΠ αντέδρασε άμεσα, νόμιμα για τα όσα καταγγέλλονται και ζήτησε να διεξαχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προσκομίζοντας σε οπτικό δίσκο αντίγραφο τηλεοπτικής εκπομπής και αντίγραφα από ιστοσελίδες με τα όσα αναφέρθηκαν προγενέστερα σε άλλα έντυπα και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που δεν έκαναν οι καταγγέλλοντες τόσον καιρό, το έκανε ήδη μόνη της η ΕΛΟΠ, πράττοντας τα νόμιμα προς διασφάλιση του αθλήματος και προστασία των παιδιών-αθλητών!

»Έχουμε ζητήσει ήδη να διεξαχθεί σχετική εισαγγελική έρευνα από 27.01.2021 και δη κατεπείγουσα και να αποδοθούν ευθύνες στα όσα φρικτά καταγγέλθηκαν. Για λόγους αληθείας, οφείλουμε να σας επαναλάβουμε ότι στην υπόθεση της ανήλικης, ο προπονητής δεν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, ούτε προπονητής εθνικής ομάδας πάλης της ΕΛΟΠ, αλλά προπονητής ενός περιφερειακού αθλητικού σωματείου πάλης. Έχει ήδη διαγραφεί, καταδικαστεί και τιμωρηθεί πειθαρχικά με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και εξ όσων γνωρίζουμε εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης σε σωφρονιστικό κατάστημα.

»ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ: Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την ως άνω περιγραφόμενη παράνομη, κακόπιστη συμπεριφορά σας, αφού χωρίς να ζητήσετε και να μάθετε την θέση μας και τυχόν ενέργειες μας, όπως οι κανόνες δεοντολογίας της δημοσιογραφίας ορίζουν, δημοσιεύσατε τα όσα δημοσιεύσατε, εμφανίζοντας την ΕΛΟΠ ως αδιάφορο παρατηρητή των όσων σοβαρών και καταδικαστέων πράξεων καταγγέλθηκαν. Ζητούμε όπως δημοσιεύσετε άμεσα την παρούσα δήλωση μας, προς αποκατάσταση του κύρους της ΕΛΟΠ και των χιλιάδων αθλητών και προπονητών μας, που προσφέρουν τόσα στο αρχαιότερο των αθλημάτων, την πάλη.»

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM