Ολυμπιακός: Προσέφυγε στο CAS και ζητά υποβιβασμό για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Ολυμπιακός: Προσέφυγε στο CAS και ζητά υποβιβασμό για ΠΑΟΚ και Ξάνθη Facebook Twitter
Ολυμπιακός: Προσέφυγε στο CAS και ζητά τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης (Eurokinissi)
0

Στο CAS προσέφυγε η διοίκηση του Ολυμπιακού ζητώντας τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης λόγω πολυϊδιοκτησίας.

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε σήμερα στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο Επίλυσης Διαφορών, αξιώνοντας τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ για την σχέση εξάρτησής του με την Ξάνθη, καθώς εξ αρχής θεωρούσε πως ο δικέφαλος του Βορρά δεν είχε τιμωρηθεί με την προβλεπόμενη ποινή.

Οι ερυθρόλευκοι θεωρούσαν ως ποινή το -7 στη βαθμολογία.

Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός ζητά και τον υποβιβασμό της Ξάνθης, με την επιβολή ανάλογης τιμωρίας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή το Ερευνητική Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατέθεσε εισήγηση - βόμβα για τα γεγονότα της 4ης Φεβρουαρίου 2015 στον αγώνα Ολυμπιακού - Ατρόμητου που είχε λήξει 2-1 υπέρ των Ερυθρόλευκων.

Σύμφωνα με το Τμήμα, προτείνεται εφ' όρου ζωής αποκλεισμός του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, και του Γιώργου Σπανού, ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, από τα γήπεδα, πρόστιμα έως και 3 εκατ. ευρώ και υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Το κατηγορητήριο, με το οποίο έχουν παραπεμφθεί 28 άτομα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αφορά τη σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έρευνα διάρκειας έξι μηνών, βάσει του Άρθρου 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και ειδικά το μέλος της Παναγιώτα Σπανού παραπέμπει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος, καθώς και τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό με τις εξής κατηγορίες:

Για τις ομάδες, υποβιβασμός στην επόμενη κατηγορία και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ, και για τα πρόσωπα, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.

Πρόκειται για τις βαρύτερες κατηγορίες σε όλο το πειθαρχικό δίκαιο.

Με πληροφορίες από το gazzetta.gr/efsyn.gr

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ