Champions League: Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Παρίσι και όχι στην Αγία Πετρούπολη

Champions League Ρωσία, 2022 Facebook Twitter
Φωτ: Alexander Demianchuk\TASS via Getty Images
0

Το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ψήφισε την Παρασκευή να μεταφερθεί ο τελικός του Champions League, στο Παρίσι ως τιμωρία για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο αγώνας, στις 28 Μαΐου, είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη, σε ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και χρηματοδοτήθηκε από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, μεγάλο χορηγό της UEFA. Αντίθετα, θα πραγματοποιηθεί στο Stade de France, στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Σεντ Ντενί. Θα είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία φιλοξενεί τον τελικό από το 2006.

Η UEFA αποφάσισε επίσης ότι θα μετεγκαταστήσει τυχόν αγώνες σε τουρνουά που ελέγχει που θα διεξαχθούν στη Ρωσία και την Ουκρανία, είτε με συλλόγους είτε εθνικές ομάδες. Αυτή τη στιγμή, αυτό επηρεάζει μόνο έναν αγώνα συλλόγου: τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της Σπαρτάκ Μόσχας στη δεύτερη κατηγορία του Europa League.

Ωστόσο, η κίνηση της UEFA να τιμωρήσει τη Ρωσία θα ασκήσει νέα πίεση στη FIFA να μεταφέρει έναν αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχει οριστεί για τη Μόσχα τον επόμενο μήνα.

Την Πέμπτη, οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου από την Πολωνία, την Τσεχία και τη Σουηδία απέστειλαν επιστολή στη FIFA ζητώντας να απαγορευτεί στη Ρωσία να φιλοξενεί αγώνες πλέι οφ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που είναι προγραμματισμένοι για τον επόμενο μήνα. Η Πολωνία έχει προγραμματιστεί να παίξει με τη Ρωσία στη Μόσχα στις 24 Μαρτίου. Εάν η Ρωσία κερδίσει αυτό το παιχνίδι, θα φιλοξενήσει τον νικητή του αγώνα μεταξύ Τσέχων και Σουηδίας σε έναν αγώνα για να αποφασίσει μια από τις τελικές θέσεις της Ευρώπης στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ αργότερα φέτος.

«Η στρατιωτική κλιμάκωση που παρατηρούμε συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες και σημαντικά χαμηλότερη ασφάλεια για τις εθνικές μας ομάδες ποδοσφαίρου και τις επίσημες αντιπροσωπείες», έγραψαν οι ομοσπονδίες σε κοινή ανακοίνωση. Κάλεσαν τη FIFA και την UEFA να παρουσιάσουν αμέσως «εναλλακτικές λύσεις» που δεν βρίσκονται σε ρωσικό έδαφος.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ