Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους 4 του Estoril Open μετά από «μάχη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους 4 του Estoril Open μετά από «μάχη» Facebook Twitter
EPA
0

Στα ημιτελικά του τουρνουά ATP 250 του Estoril Open προκρίθηκε απόψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ξεπερνώντας με αρκετή δυσκολία το εμπόδιο του Ζοάο Ντομίνγκες.

Ο Έλληνας τενίστας, Νο 10 στην παγκόσμια κατάταξη και επικεφαλής του ταμπλό, επικράτησε του 26χρονου Πορτογάλου (Νο214 στον κόσμο) με 7-6(3), 6-4 και πέρασε στην τελική τετράδα.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης, μεταξύ του έμπειρου Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν (Νο25) και του βετεράνου Τυνήσιου Μαλέκ Τζαζίρι (Νο75).

Είναι η 21η φετινή νίκη του Έλληνα πρωταθλητή, που από την αρχή του έτους έχει κερδίσει περισσότερα από 1,35 εκατομμύρια δολάρια με τις εμφανίσεις του, ανεβαίνοντας ακόμα και στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα είναι στο Νο10.

Στις 20 Ιανουαρίου ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ροτζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Όπεν, προχωρώντας στη φάση των 8 του Australian Open, όπου τελικά έχασε στον ημιτελικό από τον Ναδάλ.

Στις 23 Φεβρουαρίου νίκησε τον Νταβίντ Γκοφέν στον ημιτελικό του τουρνουά της Μασσαλίας και προκρίθηκε στον τελικό.Στον τελικό έπαιξε με τον Μίκαϊλ Κουκούσκιν και τον νίκησε με 2 - 0.

O 20χρονος ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά μόλις το 2016, έχοντας γίνει πλουσιότερος κατά 4,4 εκατομμύρια δολάρια από τα χρηματικά έπαθλά των τουρνουά που συμμετείχε.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Αθλητισμός / Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Η Τσεπνγκετίτς σημείωσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου τον Οκτώβριο του 2024 στο Μαραθώνιο του Σικάγο, τερματίζοντας σε 2 ώρες, 9 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ σχεδόν κατά δύο λεπτά
LIFO NEWSROOM
Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM