Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποσύρεται από τη Formula 1- Το ανακοίνωσε με ένα βίντεο

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χαιρετά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν. 

Ο 35χρονος Γερμανός, που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δήλωσε ότι έχουν αλλάξει οι στόχοι του και πως θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στην οικογένειά του και τα ενδιαφέροντά του εκτός του αθλήματος. 

«Ανακοινώνω την απόσυρσή μου από τη Formula 1 στα τέλη της σεζόν του 2022», αναφέρει σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram, τον οποίο εγκαινίασε με αυτή την ανακοίνωση. Ο Φέτελ είναι οδηγός της Aston Martin, κέρδισε τους παγκόσμιους τίτλους του με την Red Bull από το 2010 έως το 2013, ενώ έξι για έξι σεζόν ήταν μέλος της ομάδας της Ferrari. 

«Λατρεύω αυτό το άθλημα. Έχει υπάρξει κεντρικό στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι. Αλλά όσο υπάρχει ζωή στην πίστα, υπάρχει η ζωή μου και εκτός αυτής. Το ότι είμαι οδηγός αγώνων δεν υπήρξε ποτέ η μοναδική μου ταυτότητα», λέει κοιτάζοντας την κάμερα. 

Η άποψή του, εξηγεί, είναι πως το ποιοι είμαστε και πώς φερόμαστε στους άλλους προσδιορίζει την ταυτότητά μας και όχι η επαγγελματική ενασχόλησή μας. 

«Ποιος είμαι; Είμαι ο Σεμπάστιαν, πατέρας τριών παιδιών και σύζυγος μιας υπέροχης γυναίκας. Είμαι περίεργος, με συναρπάζουν οι παθιασμένοι ή ικανοί άνθρωποι. Έχω εμμονή με την τελειότητα. Είμαι ανεκτικός και πιστεύω ότι όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από το πώς είμαστε, από πού προερχόμαστε και ποιον αγαπάμε. Είμαι πεισματάρης και ανυπόμονος. Μπορώ να γίνω πραγματικά ενοχλητικός. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε. Πιστεύω στην αλλαγή και την πρόοδο. Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι καλοί», λέει μεταξύ άλλων, καθώς «συστήνεται» ξανά. 

Στη συνέχεια, εξηγεί ότι η αφοσίωση και το πάθος για αυτό που έκανε δεν συμβαδίζουν πλέον με την επιθυμία του «να είμαι ένας καλύτερος πατέρας και σύζυγος». 

«Οι στόχοι μου έχουν αλλάξει, από το να κερδίζω αγώνες και να διεκδικώ πρωταθλήματα, στο να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, περνώντας τους τις αξίες μου, βοηθώντας τα να σηκωθούν όταν πέφτουν, ακούγοντάς τα όταν με χρειάζονται, χωρίς να χρειάζεται να λέω “αντίο”», συνεχίζει. 

«Ο καλύτερος αγώνας μου; Δεν έχει έρθει ακόμη. Ανυπομονώ να τρέξω σε νέες πίστες και να βρω νέες προκλήσεις», τονίζει ακόμη στο βίντεο. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM