Ο Ρέτσος ανακοινώθηκε από τη Λεβερκούζεν - Ολοκληρώθηκε η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή που έγινε ποτέ

Ο Ρέτσος ανακοινώθηκε από τη Λεβερκούζεν - Ολοκληρώθηκε η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή που έγινε ποτέ Facebook Twitter
1

Η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε και επίσημα σήμερα (31/8), τελευταία ημέρα των μεταγραφών.

Η Λεβερκούζεν ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου Έλληνα αμυντικού Παναγιώτη Ρέτσου από τον Ολυμπιακό έναντι του ποσού-ρεκόρ των 22 εκατ. ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου 2022.

«Ο Παναγιώτης Ρέτσος είχε κάποιες προτάσεις από κορυφαίους συλλόγους. Είναι ακόμα πιο ευχάριστο για εμάς ότι επέλεξε τη Λεβερκούζεν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αθλητικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Ρούντι Φέλερ και και πρόσθεσε ακόμη ότι «... είναι ένας νέος επαγγελματίας και ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ των απαιτήσεών μας. Πρόκειται για μια επένδυση στο μέλλον της ομάδας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Μπάγερ, Χάικο Χέρλιχ, δήλωσε ότι ο σύλλογος είχε πάντα τον Παναγιώτη Ρέτσο «... στην κορυφή της λίστας. Είναι καλό ότι η ηγεσία του συλλόγου μας πέτυχε τη μεταγραφή. Δεν ήταν εύκολο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο Ρέτσος τόνισε: «Η Λεβερκούζεν παίζει πάντοτε στο Champions League τα τελευταία χρόνια. Η πρόταση ενός τέτοιου συλλόγου με κάνει υπερήφανο και ανυπομονώ να παίξω στην Bundesliga, ένα από τα καλύτερα και πιο ελκυστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη».

Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Παναγιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται πλέον σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι ιστορική, αφού είναι η ακριβότερη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναγιώτης ήρθε παιδί, μόλις 10 χρονών, στην οικογένεια του Ολυμπιακού και περνάει στο επόμενο βήμα της καριέρας του, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, γεμάτος ταλέντο, ως αθλητής και πρωταθλητής, μαθημένος στη σκληρή δουλειά και ως νέος άνθρωπος με εξαιρετικό χαρακτήρα.

Είμαι βέβαιος ότι θα είναι υποδειγματικός πρεσβευτής του Συλλόγου και της χώρας μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί βλέπω ότι το όραμα μιας Ακαδημίας-πρότυπο έχει μετατραπεί σε πραγματικότητα και αυτό έχει γίνει με αγάπη για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, από ειδικούς με γνώση για το ποδόσφαιρο και σκληρή δουλειά. Είναι πολύ μεγάλη η σημασία αυτής της μεταγραφής, για το επίπεδο του Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά και για τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου όλων των ομάδων, όλης της χώρας. Τα Ελληνόπουλα, η ελπίδα της πατρίδας μας, ξεχειλίζουν από ταλέντο και χρειάζονται ανθρώπους ικανούς, να το αναδείξουν και να δημιουργήσουν καλύτερους ανθρώπους και σπουδαίους αθλητές. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Ρέτσος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που έπαιξα για 10 ολόκληρα χρόνια, φορώντας αυτή τη φανέλα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια να πετύχω το όνειρό μου. Να παίξω επαγγελματικά ποδόσφαιρο, στην ομάδα στην οποία βρισκόμουν από μικρό παιδί και την οποία αγαπώ. Οι προπονητές μου, από τις μικρές ηλικίες, μέχρι σήμερα, πίστεψαν σε εμένα, ενώ οι συμπαίκτες μου, μέσα από το παιχνίδι, με βοήθησαν στο να εξελιχθώ, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Με βοήθησαν να κάνω φιλίες ζωής και να μάθω να λειτουργώ ως κομμάτι ενός συνόλου. Μόλις πριν από λίγο καιρό κατάφερα να βάλω στο μπράτσο μου το περιβραχιόνιο του αρχηγού, της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας. Γεγονός που θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή και θα σκέφτομαι πάντα με τιμή και υπερηφάνεια.

Όπως υπερήφανος αισθάνομαι για όλες τις στιγμές, τις οποίες έζησα μέσα στο Καραϊσκάκη, μαζί με τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, που είναι πάντα εκεί. Στιγμές οι οποίες δεν συγκρίνονται. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, για όλα όσα μου έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής. Ειδικά, δε, τον κ. Μαρινάκη, όχι γιατί πίστεψε και πιστεύει μόνο σε εμένα, αλλά γιατί πιστεύει σε όλα τα παιδιά της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Εύχομαι μία καλή σεζόν, με το όγδοο συνεχόμενο πρωτάθλημα, μία επιτυχημένη παρουσία στην Ευρώπη, αλλά και πολλές χρονιές γεμάτες επιτυχίες, στο μέλλον».

Ο Ρέτσος ανακοινώθηκε από τη Λεβερκούζεν - Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή - ρεκόρ του 19χρονου αμυντικού
Ο 19χρονος αμυντικός υπέγραψε στην γερμανική ομάδα έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Ιστορία 

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΚ: «Όποιος έχει στοιχεία για εγκληματική οργάνωση να τα προσκομίσει σε 2 ημέρες, αλλιώς θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη»

Αθλητισμός / ΕΟΚ: «Όποιος έχει στοιχεία για εγκληματική οργάνωση να τα προσκομίσει σε 2 ημέρες, αλλιώς θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη»

«Εξεδόθησαν αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ που δικαίωνε πλήρως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ για την 5μελη ΚΕΔ/ΕΟΚ και απέρριπτε τους ισχυρισμούς της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ περί μη νόμιμης σύνθεσης» - Ολόκληρη η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ σκοράροντας το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στη Γερμανία

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ σκοράροντας το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στη Γερμανία

Με γκολ στο 137ο του διεθνές παιχνίδι, ο 40χρονος Ρονάλντο χάρισε στην Πορτογαλία την πρώτη της νίκη επί της Γερμανίας μετά από 25 χρόνια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια