ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1- Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τον 22χρονο Guanyu Zhou

Ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1- Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τον 22χρονο Guanyu Zhou Facebook Twitter
0

Ο Guanyu Zhou γίνεται ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1, καθώς η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στην ομάδα της το 2022. 

Η κίνηση αυτή θεωρείται ιστορική πρόοδος για το άθλημα, σε μία αγορά- κλειδί για την ανάπτυξη, επισημαίνει το Reuters. 

Ο 22χρονος  Guanyu Zhou θα αντικαταστήσει τον Αντόνιο Τζοβινάτσι και θα είναι στο πλευρό του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος θα ενταχθεί στην ομάδα της Alfa Romeo έπειτα από πέντε σεζόν στη Mercedes, καθώς αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Κίμι Ραικόνεν. 

«Ονειρευόμουν από μικρός να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ σε ένα άθλημα για το οποίο είμαι παθιασμένος και τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα», δήλωσε ο Guanyu Zhou και έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη για την ιστορία του κινεζικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ο νεαρός οδηγός διεκδικεί τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Formula 2, ενώ είναι οδηγός δοκιμών για την Alpine στη Formula 1. 

Η απόκτηση του είναι «φανταστική για το άθλημα και τους εκατομμύρια παθιασμένους Κινέζους φαν που τώρα έχουν έναν δικό τους ήρωα να υποστηρίζουν όλη τη χρονιά», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι, διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, που χαρακτήρισε «εκπληκτικό ταλέντο» τον 22χρονο. 

Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ