ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει να σπάει ρεκόρ- Παπούτσια του πουλήθηκαν 2,2 εκατ.$

Ο Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει να σπάει ρεκόρ- Παπούτσια του πουλήθηκαν 2,2 εκατ.$ Facebook Twitter
0

Ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που είχε φορέσει ο Μάικλ Τζόρνταν πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, τιμή ρεκόρ. 

Το εν λόγω ζευγάρι παπούτσια- Bred Air Jordan 13- τα φόρεσε ο Μάικλ Τζόρνταν στο δεύτερο ματς των τελικών του NBA το 1998, στους οποίους κατέκτησε τον έκτο και τελευταίο τίτλο πρωταθλητή.

Αυτά τα μαύρα και κόκκινα παπούτσια κατέρριψαν το ρεκόρ των 1,5 εκατ. δολαρίων, που είχε δοθεί και πάλι για ζευγάρι του θρύλου του μπάσκετ σε δημοπρασία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει να σπάει ρεκόρ- Παπούτσια του πουλήθηκαν 2,2 εκατ.$ Facebook Twitter

Ο Μάικλ Τζόρνταν φόρεσε τα αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν σε δημοπρασία του Sotheby’s στο δεύτερο ημίχρονο του ματς στο οποίο οι Σικάγο Μπουλς νίκησαν τους Γιούτα Τζαζ με 93-88, στις 5 Ιουνίου 1998. Ο ίδιος πέτυχε 37 πόντους σε εκείνο το ματς, οδηγώντας τους Μπουλς στην ισοφάριση της σειράς των τελικών (1-1). 

Μετά τον αγώνα, ο Μάικλ Τζόρνταν υπέγραψε τα παπούτσια και τα έδωσε σε ένα ball-boy, στα αποδυτήρια, ως «ευχαριστώ» γιατί βρήκε το τζάκετ που είχε χάσει. Ο Sotheby’s δεν διευκρίνισε αν το ίδιο άτομο πούλησε τα παπούτσια, ούτε αποκάλυψε ποιος τα αγόρασε. 

Ο Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει να σπάει ρεκόρ- Παπούτσια του πουλήθηκαν 2,2 εκατ.$ Facebook Twitter

Μάικλ Τζόρνταν: Η ζήτηση ξεπερνά όλες τις προσδοκίες 

Το νέο ρεκόρ επιβεβαίωσε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν είναι «ηγέτης» σε ό,τι αφορά στην πώληση αθλητικών αναμνηστικών. 

«Το σημερινό ρεκόρ αποδεικνύει περαιτέρω ότι η ζήτηση για αναμνηστικά του Μάικλ Τζόρνταν συνεχίζει να ξεπερνά όλες τις προσδοκίες», επεσήμανε ο Μπραμ Γουάχτερ από τον οίκο Sotheby’s. 

Πέρυσι, φανέλα του θρύλου του μπάσκετ πωλήθηκε 10,1 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μάικλ Τζόρνταν την είχε φορέσει στον πρώτο αγώνα των τελικών του 1998 και η τιμή που «έπιασε» ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε σημειωθεί για τη φανέλα με την οποία ο Ντιέγκο Μαραντόνα έβαλε το γκολ με το «χέρι του Θεού». 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ