Ο δικέφαλος αετός «προσγειώθηκε» στο γήπεδο της ΑΕΚ- Το γλυπτό με άνοιγμα φτερών 13 μέτρα

Ο δικέφαλος αετός «προσγειώθηκε» στο γήπεδο της ΑΕΚ- Το γλυπτό με άνοιγμα φτερών 13 μέτρα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΕΚ/ INTIME
0

Το επιβλητικό γλυπτό που θα κοσμεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ αρχίζει να παίρνει μορφή έξω από το OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο δικέφαλος αετός είναι δημιουργία του γλύπτη Γκάμπορ Μίκλος Ζόκε, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Αθήνα με επταμελή ομάδα, για τη συναρμολόγηση του. Το γλυπτό έφτασε σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια και πολλά μικρότερα και η συναρμολόγησή τους αναμένεται να πάρει περίπου δέκα ημέρες. 

Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, το γλυπτό θα τοποθετηθεί στην πλατεία έξω από την κεντρική είσοδο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Έχει άνοιγμα φτερών 13 μέτρα και ύψος 7,5 μέτρα, ενώ θα τοποθετηθεί πάνω σε βάση. Όλη μαζί η κατασκευή ζυγίζει 24 τόνους.  

Ο Γκάμπορ Μίκλος Ζόκε έχει κατασκευάσει ένα ανάλογο γλυπτό- έναν αετό- που βρίσκεται έξω από το γήπεδο της ουγγρικής Βίντι, το Groupama Arena. Όταν το είδαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ζήτησαν από τον γλύπτη έναν δικέφαλο αετό, το έμβλημα της ομάδας, για το καινούριο γήπεδο. 

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ έχει ήδη αποκτήσει και έναν πραγματικό αετό για την επιστροφή στη φυσική έδρα της. Πρόκειται για τον Οδυσσέα, ο οποίος θα πετά πάνω από το γήπεδο πριν από την έναρξη κάθε ματς. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ