Ο Βασίλης Τολιόπουλος με το buzzer beater τρίποντο της χρονιάς έστειλε τον Άρη στα ημιτελικά

Ο Βασίλης Τολιόπουλος με το buzzer beater τρίποντο της χρονιάς έστειλε τον Άρη στα ημιτελικά Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Το φινάλε στο Προμηθέας - Άρης ήταν «τρελό», με τον Τολιόπουλο να αστοχεί σε βολή και στη συνέχεια να ευστοχεί σε τρίποντο, δίνοντας στον Άρη το εισιτήριο για την τετράδα του πρωταθλήματος. 

Ο Βασίλης Τολιόπουλος κάνει πράγματα και θάματα τη φετινή σεζόν. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ οδήγησε τον Άρη σε ακόμα μία νίκη, αυτή τη φορά με έναν ανεπανάληπτο τρόπο.

Με το σκορ στο 87-85 υπέρ του Προμηθέα Πατρών και την μπάλα στα χέρια του για να εκτελέσει βολή, ο 28χρονος παίκτης του Άρη αστόχησε στην ελεύθερη βολή, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, βγήκε έξω από τη γραμμή των 6,75 και με τρίποντη "βόμβα" χωρίς να έχει μάλιστα οπτική επαφή έδωσε τη νίκη στους "κίτρινους" διαμορφώνοντας το 87-88.

Ο Προμηθέας όμως έκανε ένσταση για το παιχνίδι. Οι Πατρινοί υποστηρίζουν ότι ο Βασίλης Τολιόπουλος υπέπεσε σε βήματα πριν τον νικητήριο τρίποντο, αλλά και πως απέμεναν δέκατα του δευτερολέπτου μετά την επίτευξή του.

Ο Τολιόπουλος στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ευχαρίστησε τον Θεό για το καλάθι, για το οποίο περιέγραψε το σκεπτικό του. 

  • Για το καλάθι του: «Ήθελε τέσσερα δευτερόλεπτα μου ήρθε η μπάλα. Με το που έπιασα την μπάλα, έψαξα να βρω χώρο, ξέρω ότι έχω επαφή με το καλάθι, ευχαριστώ τον Θεό για το καλάθι».
  • Για το αν νιώθει πως είναι η χρονιά του: «Σίγουρα νιώθω πως είναι η χρονιά μου, χαίρομαι που έχω βοηθήσει να βρίσκεται η ομάδα μου στην 4άδα».
  • Για το αν συνειδητοποιεί ότι γράψανε ιστορία: «Η ομάδα του Προμηθέα είναι πολύ καλή ομάδα. Η ομάδα βρίσκεται στην 4άδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι».
  • Για το ματς με τον Παναθηναϊκό, και αν θα το παλέψουν: «Όπως κάνουμε πάντα. Θα πάμε να το απολαύσουμε».
  • Για το αν αφιερώνει τη νίκη: «Στους δικούς μου που με στηρίζουμε, η κοπέλα μου και οι γονείς μου».

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Καστρίτης μίλησε μετά το φινάλε του αγώνα στην κάμερα της ΕΡΤ, όπου έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του, αφιερώνοντας τη νίκη σε όλο τον οργανισμό των κίτρινων. «Σήμερα αποτυπώθηκε 100% όλη η καρδιά του Άρη, όλη η ψυχή, το dna που κουβαλάει αυτή η ομάδα μέσα της. Τα παιδιά παρ' όλες τις δυσκολίες αρνήθηκαν για ακόμα μία φορά να παραδοθούν και έφτασαν σε μία τεράστια νίκη και πρόκριση. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες τον Προμηθέα. Πολλά συγχαρητήρια. Θέλω να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη σε όλο τον οργανισμό του Άρη».

Για τα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό: «Σήμερα ξεκουραζόμαστε και από αύριο, μεθαύριο ξεκινάμε να ετοιμαζόμαστε. Θα προετοιμαστούμε για να εκπροσωπήσουμε τον σύλλογό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Euro2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Αθλητισμός / Euro 2024: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από τον τουρισμό, σύμφωνα με το ινστιτούτο ifo

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αναμένει επίσης μια προσωρινή ανάκαμψη στους τομείς που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές μετά από πολύ υποτονικές πωλήσεις λιανικής φέτος, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006
NEWSROOM
Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Αθλητισμός / Ασημένιο μετάλλιο για την εθνική καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 191.8100 βαθμούς και έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία που βαθμολογήθηκε με 192.7166 βαθμούς κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο
NEWSROOM