ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Αντετοκούνμπο κάνει το όνομα «Giannis» δημοφιλές στις ΗΠΑ

Ο Αντετοκούνμπο κάνει το όνομα «Giannis» δημοφιλές στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Οι πολύ μεγάλες εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA δεν έχουν μόνο αγωνιστικά αποτελέσματα. 

Σύμφωνα με όσα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, το όνομα «Giannis» γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ως επιλογή για το όνομα που θα δοθεί σε ένα νεογέννητο μωρό. Το 2018 το όνομα του Έλληνα σούπερσταρ δόθηκε σε 61 παιδιά. Ο αριθμός είναι βέβαια σχετικά μικρός, όμως είναι αυξημένος κατά 135% σε σχέση με το 2017 και κατά 662% σε σχέση με το 2016. Το 2015 λιγότερα από πέντε νεογέννητα μωρά είχαν πάρει το όνομα Giannis. 

 Σημειωτέων πως από τα 61 παιδιά τα οποία ονομάστηκαν Giannis μέσα στο 2018, τα πέντε ζουν στην πολιτεία του Ουϊσκόνσιν, όπου εδρεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς. 

Φυσικά η περίπτωση του Αντετοκούνμπο δεν είναι μοναδική, καθώς είναι αρκετά συχνό οι σταρ του αθλητισμού (όπως και της μουσικής ή του σινεμά) να κάνουν ένα όνομα δημοφιλές, ακόμα και αν δεν είναι ιδιαίτερα κοινό. Για παράδειγμα το 2004, όταν ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε επιλεγεί στο νούμερο 1 του ντραφτ του NBA,110 μωρά που γεννήθηκαν εκείνη τη χρονιά ονομάστηκαν «Lebron». 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ