Ο Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι πουλά την Τσέλσι -Θα «δωρίσει τα έσοδα σε θύματα πολέμου»

Ο Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι πουλά την Τσέλσι -Θα «δωρίσει τα έσοδα σε θύματα πολέμου» Facebook Twitter
0

Ο δισεκατομμυριούχος Ρώσος Ρομάν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι θα πουλήσει την Τσέλσι υποσχόμενος να δωρίσει τα καθαρά έσοδα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα προς όφελος «όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία».

«Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κρίσιμων κονδυλίων για τις επείγουσες και άμεσες ανάγκες των θυμάτων, καθώς και την υποστήριξη του μακροπρόθεσμου έργου της ανάκαμψης», ανέφερε σε δήλωση.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει αρνηθεί ότι έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή το Κρεμλίνο, αλλά βρίσκεται «υπό κλοιό» τις τελευταίες ημέρες, λέει ότι η πώληση δεν θα γίνει γρήγορα.

Όπως τόνισε, δεν θα ζητήσει να αποπληρωθούν τα δάνεια ύψους 1,5 δισ. λιρών που έχει δώσει στον σύλλογο.

Πάντως, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ζήτησε σήμερα κυρώσεις για τον 55χρονο ολιγάρχη, λέγοντας ότι είναι «πρόσωπο που ενδιαφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω των δεσμών του με το ρωσικό κράτος».

Αναλυτικά η δήλωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

«Πάντοτε έπαιρνα αποφάσεις με το συμφέρον του συλλόγου πάνω απ’ όλα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, αποφάσισα να πουλήσω την ομάδα, καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο γι’ αυτήν, τους οπαδούς, τους εργαζομένους, τους χορηγούς και τους συνεργάτες μας.

Η πώληση δεν θα είναι άμεση αλλά θα ακολουθηθεί διαδικασία. Δεν θα ζητήσω επιστροφή των δανείων. Ποτέ δεν ήταν θέμα χρημάτων αλλά καθαρού πάθους για το ποδόσφαιρο και την ομάδα. Έδωσα την οδηγία να δημιουργηθεί ένας φιλανθρωπικός οργανισμός όπου θα δοθούν ποσά από την πώληση. Ο οργανισμός θα βοηθήσει τα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας.

Αυτή ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για εμένα, με πονά να φεύγω με αυτόν τον τρόπο. Αλλά πιστεύω ότι είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να βρεθώ μια τελευταία φορά στο “Stamford Bridge” για να σας αποχαιρετήσω προσωπικά. Ήταν προνόμιο ζωής να είμαι κομμάτι της Τσέλσι και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε».

Με πληροφορίες BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ