Ντόπινγκ: Εκτός Ολυμπιακών αγώνων η Οκαγκμπάρε, θετική σε αυξητική ορμόνη η σπρίντερ

Ντόπινγκ: Εκτός Ολυμπιακών αγώνων η Οκαγκμπάρε, θετική σε αυξητική ορμόνη η σπρίντερ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Εκτός Ολυμπιακών αγώνων τέθηκε η Νιγηριανή σπρίντερ Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε, λόγω ντόπινγκ, την ημέρα που θα αγωνιζόταν στους ημιτελικούς των 100 μέτρων. 

Η 32χρονη σπρίντερ βρέθηκε θετική σε αυξητική ορμόνη, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ που της έγινε στις 19 Ιουλίου. Έτσι, αυτομάτως, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. 

Στα προκριματικά των 100 μέτρων η Οκαγκμπάρε ήταν η νικήτρια στη σειρά της με 11.05 και σήμερα θα αγωνιζόταν στους ημιτελικούς. 

Στο Τόκιο πήγε ως η 7η ταχύτερη φέτος στον κόσμο στην κούρσα της «μίας ανάσας», με 10.89. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, το 2008, είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο στο μήκος, ενώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2013 ήταν επίσης δεύτερη στο αγώνισμα και τρίτη στα 200 μέτρα. 

Αυτή την εβδομάδα, 10 μέλη της νιγηριανής ομάδας στίβου τέθηκαν εκτός των Ολυμπιακών αγώνων. Ανακοινώθηκε πως στην περίπτωσή τους δεν τηρήθηκαν οι κανόνες για τον αριθμό των αιφνιδιαστικών ελέγχων ντόπινγκ που έπρεπε να διενεργηθούν πριν από τους Αγώνες στο Τόκιο, με ευθύνη της ομοσπονδίας στίβου της Νιγηρίας. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ